április 03 2018 0Comment

Triplázás Tatán: egy megrendelő, három csarnok

Ki számít megbízható beszállító partnernek? A beruházók számára a minőség, a határidők és a megállapodás részleteinek betartása jelenti a megbízhatóságot. Egy jól kivitelezett projekt pedig nemcsak az ügyfélelégedettséget növeli, hanem a jövőben is új megrendeléseket hozhat a vállalatnak. Így történt ez a Güntner tatai telephelyén is, ahol az eddig megépült két csarnok mellé egy harmadik is tervbe van véve.

A Güntner csoport neve ismerős lehet a nagy építőipari projekteken dolgozók számára, ugyanis hűtés- és klímatechnológiai termékeikkel piacvezetők Magyarországon. Telephelyük átszervezése miatt volt szükségük új csarnokok építésére. Végül minden út a hozzánk vezetett, ugyanis nemcsak jó hírnevünket ismerték,  a tervező mérnök is a Frisomat csarnokot ajánlotta, emellett ár-érték arányban is a mi ajánlatunk bizonyult a legkedvezőbbnek. Teherbíró könnyűszerkezetes csarnokra volt szükségük, amelyet a Frisomat hidegen hengerelt, tüzihorganyzott szerkezetekből épült csarnokaiban meg is találtak.   A beruházásból két csarnok már elkészült, a harmadik pedig jelenleg tervezés alatt áll. Legutóbb egy gyárlátogatáson megismerkedtek az alapanyaggal, a gyártási folyamattal és a szigorú minőségellenőrzés részleteivel, majd az idő rövidsége miatt már tárgyaltunk is a gyártás ütemezéséről.

Tatán eddig két 10 méter magas csarnok készült el: a 16×138 méter alapterületű, oldalfalak nélküli tárolószín és a 15×41 méteres, hőszigetelés nélküli késztermék tároló raktár. Technikailag a most tervezés alatt álló, csomagolóüzemnek készülő acélcsarnok kivitelezése a legérdekesebb. Bár a tüzihorganyzott tartószerkezet igen könnyű, mégis megoldható, hogy az árumozgatást végző 2 db 5-5 tonnás darut erre rögzítsük úgy, hogy ezzel a csarnok stabilitását nem veszélyeztetjük.

 

Jó kapcsolat alakult ki Gábriel Jánossal, a Güntner facility managerével, aki szerint a technológia és a versenyképes ár adta az indítást a közös munkához. Ezután mosolyogva mesélte, hogy nagyon értékelte a zord időjárás ellenére is betartott határidőt, pedig elnézve a sok csavart, voltak kétségei. De miért is dolgozunk csavarokkal? Az előregyártott, horganyzott acélépületeknél a minőségi alapanyag és a hegesztés nélküli, csavarozott összeszerelés, az ún. tiszta technológia együtt hosszú élettartamot és alacsony karbantartási igényt eredményeznek.

A Frisomatnál széles méret- és kiegészítő választékunkból mindig a megrendelői igényhez alakítjuk csarnokainkat, legyenek azok akár a GO, akár a PRO csarnokcsalád tagjai a mezőgazdaságtól egészen a nagy ipari csarnokokig.  A magyar szerelőcsapat pedig nemcsak Magyarországon, de Európa-szerte is részt vesz nagyobb projektekben, így a szakértelem és a rutin is adott a gyors és hatékony kivitelezéshez.

franta