december 10 2019 0Comment

Teret a bővülő vállalkozásnak!

Több termék, új gépek, bővülő járműpark, új szolgáltatás bevezetése – számos oka lehet annak, hogy egy vállalkozás helyszűkébe kerül. Egy bérlemény azonban többnyire nincs az adott vállalkozásra „szabva”, egy minden szempontból megfelelő új épület építése viszont körülményes, hosszú ideig tart és költséges. Vagy mégsem?

Gyorsan hadra fogható új telephely, lehetőleg olcsón

Szerencsés helyzetben vannak a digitális nomádokként működő infokommunikációs vállalkozások, mert a szolgáltatásaik jellege miatt számukra a bővülés nem feltétlenül jelenti a fizikai igényeik növekedését. Ezek térnyerése az elmúlt években látványos, de nincs mindenki ilyen „szerencsés” helyzetben. A Frisomat által kínált építési technológiával azonban rövid idő alatt, meglepően jó ár-érték arányban valósul meg a cég igényei szerint kialakított új telephely. A könnyűfémszerkezetes csarnoképítéshez mindössze egy sík területre van szükség – akár a meglévő telken, vagy épülettípustól függően még a „kert végében” is. Az egyszerű telepítésnek és a magas minőségnek a folyományaként az új épület igen hamar befogható a profit termelésébe, így az árát is gyorsabban visszahozza.

A fény csarnokai

A berettyóújfalui székhelyű Mezei-Vill Kft. az ezredforduló óta foglalkozik komplex villamosipari szolgáltatásokkal. A cég története ambiciózus családi vállalkozásként indult. 2009-ben nagyszabású termékfejlesztésbe kezdtek, s modern, formatervezett köztéri lámpatestekkel jelentek meg a piacon. Ahhoz, hogy a bővülő szolgáltatásokat magas színvonalon biztosítani tudják, és a növekvő megrendelői igényeket is úgy tudják kiszolgálni, hogy mellette a fejlesztésekre is maradjon erőforrás, a cégnek mind több, egyedileg kialakított helyre volt szüksége. Az egyre nagyobb teret nyerő vállalkozás a tevékenységének megfelelő épületek megvalósításában a Frisomatban talált megfelelő partnerre. Jelenleg három könnyűszerkezetes acélcsarnok biztosít a komplex tevékenység – gyártás, fejlesztés, forgalmazás – számára ideális helyszínt.

Nem volt kérdés, kivel építtetnek

„Azért választottuk a Frisomatot, mert Magyarországon ők biztosítják a legkiválóbb minőséget a könnyűfémszerkezetes csarnokok építésében, és ár-érték arányban is magasan a legjobbak. Már az első csarnokunkkal maximálisan elégedettek voltunk, így nem volt kérdés, hogy kivel építtetünk a későbbi bővítések során.” – részletezi Mezei József ügyvezető igazgató.   „Elsőként egy raktár épült meg 2003-ban, majd következett a gyártóüzem 2013-ban. Ez a 3500 m2-es épület egyébként még pontosan ugyanolyan állapotban van, mint átadásakor. Az idén megvalósított 3000 m2-es fénytechnikai laborunkra már kifejezetten az exportra termelés miatt volt szükség. Biztonságot adott, hogy könnyen meg lehetett feleltetni az új épületeket az épületenergetikai és tűzbiztonsági követelményeknek, szempont volt a gyorsaság és a megfelelő gépészeti megoldások biztosítása.”

A Frisomat szolgáltatásai a teljes forgalmazási láncot lefedik, az igényfelmérésnél kezdődnek, és a garanciális karbantartásig terjednek függetlenül attól, hogy a megrendelőnek egy kisebb funkcionális típusépületre, vagy egy több ezer négyzetméteres komplexumra van szüksége; ezáltal a fény csarnokaiban még hosszú ideig zavartalanul, biztonságban folyhat a munka.

franta