november 03 2021 0Comment

Teleljenek a gépek acélcsarnokban!

Bizonyos üzemméret felett az értékes gépek tárolását célzó beruházás többé nem luxus. Segítünk három érvvel a jó döntésben.

Telephelyfejlesztés célja ma még sokkal inkább a termények tárolása, esetleg állatok tartása, mint a néha méregdrága és a gazdaság számára nélkülözhetetlen gépek tárolása. Ha idén télen már nem is, de jövőre akár modern acélcsarnokban is telelhetnek nélkülözhetetlen eszközeink.

Nézzünk három okot, ami miatt a Frisomat modern acélcsarnokait érdemes választani.

Igényre szabottól a pénztárca barátig választhatunk

A Frisomat nem kész épületeket kínál, hanem a gazdaság működéséhez igazodva, a megrendelővel együtt alakítja ki a célnak és az igényeknek megfelelő acélcsarnokot – a tervezéstől a szerkezetkész kivitelezésig szorosan együttműködve. A belga gyártósoron gyakorlatilag bármilyen méretű csarnok elemi előkészíthetők, azonban érthető módon a gyártás bizonyos méretre optimalizált. Ez azt jelenti, hogy néha pár méretbeli igazítás, a funkció sérülése nélkül – a cég szakembereinek iránymutatása alapján – a megrendelő pénztárcáját is kímélheti.

„Gyorsan kész” csarnokok: gazdaságos építés

A Frisomat acélcsarnokai felépítését akár az első ötlettől a birtokba vételig végigkíséri. A tervestől a szerkezetkész szerelésig tartó folyamatot a cég mindvégig kézben tartja, a gazdaságosságról a korábban említetteken kívül a gyártási technológia, a szállítás, a csavarozással történő szerelés és a saját, gyakorlott szerelőgárda gondoskodik. „Az acél extrém világpiaci áremelkedése miatt csak akkor adunk szívesen árajánlatot, ha már az építési engedély is a megrendelő kezében van. Ezzel szeretnénk segíteni megrendelőinket abban, hogy ebben a rendhagyó helyzetben is minél előrelátóbban tudjanak tervezni. Innentől számítva azonba akár 4-6 héten belül a szerkezetékész csarnokot veheti birtoka a megrendelő.” – mondta el Raport László, a belga Frisomat magyarországi ügyvezetője.

A Frisomat acélcsarnokok gazdaságosságának kulcsa magában a folyamatban rejlik: költségoptimalizált méretre gyártáshoz támogatott tervezés után éppen annyi anyag kerül az építkezésre, amennyire szükség van, amit a gyakorlott szerelők gyorsan csarnokká varázsolnak.

A hidegen hengerelt alapanyag használatának előnye még a súlya, amit a szállítási költségek optimalizálását is elősegíti; a műanyag bevonatos acél hullámlemez burkolat pedig növeli a komplett csarnok időtállóságát és ellenállóképességét szélsőséges időjárási viszonyok között is.

Bármilyen funkcióra: egyszerű tárolótól a hűtőházig

Az agrárium szereplői számára Európa-szerte ma is népszerűek a félköríves tetejű Omega csarnokok és azok továbbfejlesztett változata az Omega Plus – ez a modell vitte sikerre az 1978. óta működő céget. Vonzereje az íves, egyszerű acélszerkezetnek köszönhető költséghatékonysága. A többi modellhez hasonlóan ez is hosszú távon megbízhatóan, minimális karbantartási igénnyel állja az igénybevételt.

Választhatunk a nem íves kialakítású modellek közül, amely különféle széleségben és hosszúságban, változatos tetőhajlásszöggel, a legkülönfélébb energetikai igényeknek is megfelelve – hőszigetelve vagy hőszigetelés nélkül is épülhetnek.

Az új épület számos, az adott ágazat igényeinek megfelelő extra igényeket is kielégíthet. Széles, szekcionált kapukkal kialakítva a nagyméretű munkagépek mozgatása is egyszerű. A füstelvezetőkkel, a szellőzőrendszerekkel vagy éppen a belső csöpögést megakadályozó anti-kondenzációs bevonattal felszereltek állattartásra és érzékenyebb termények tárolására is kiválóan megfelelnek. A természetes fényről a fényáteresztő tetőpanelek használata gondoskodik, így télen is világos, ami megkönnyíti a gépek karbantartási munkálatait.

 

franta