szeptember 14 2020 0Comment

Tárolás: a kongói sörfőzdétől a magyar baromfitelepig

Számos dolog juthat eszünkbe, ha tárolásról van szó: ahogy a magyar mezőgazdaság egyik húzóágazatában fontos a gabonatermelés biztonságos elhelyezése, úgy a raktározás elengedhetetlen az ipari létesítmények esetén. Mi más tenné igazán egyszerűvé a tárolást, mint az igényekre szabott acélszerkezetes csarnokmegoldások.

 

Ha mezőgazdaság, akkor a gabonatárolás mellett meg kell említeni a gépek, zöldségek, gyümölcsök, haszonállatok elhelyezését is. A Frisomat tartós, gyors és kulcsrakész megoldást kínál –  bármilyen funkciójú acélcsarnok esetén.

A gépeket, speciális gazdálkodó berendezéseket és eszközöket nem csak az időjárástól kell óvni, a rendszeres karbantartások és javítások elvégzéséhez is fedett csarnokra van szükség. A Frisomat szakemberei ezen elvárásoknak megfelelően alakítják ki az acélszerkezetes géptároló csarnokokat.

A megvalósulás útján

A kongói Pointe-Noire-ban található Bralico egy nagy sörfőzde, ahol Afrika legjobb sörei és üdítői készülnek. A vállalkozás sikere bővülést eredményezett, így egyre több hely szükséges a termeléshez: a teljes sörfőzde 11 darab előregyártott Frisomat acélcsarnokból áll. Az üzemcsarnokban számos főzőüst, hűtőtartály és egyéb technológiai berendezés kapott helyet, valamint az épületen belül, külön légtérben rendezték be az irodákat – ezeknek megfelelően az épület a természetes fény beeresztése érdekében tető-bevilágítókkal rendelkezik, valamint nagyméretű kapukkal van felszerelve.

A Frisomat-acélcsarnokok azért is örvendenek nagy népszerűségnek a sörfőzdék és egyéb élelmiszeripari üzemek körében, mivel a cég kizárólag horganyzott acélt használ, amely korróziógátló anyag a folyadékok és gázok többségével nem lép reakcióba, sőt a fényes felületnek köszönhetően a szennyeződések is könnyen tisztíthatók.

A cég számtalan állattartó épületet tudhat referenciái között. Legutóbbi projektjük egy baromfitenyésztésre szakosodott partnerük harmadik 16x93m nagyságú csarnokának előkészítése volt Sármellék közelében. Szintén a Frisomat nevéhez köthető a Rol Big Poland baromfinevelő épülete, amely biztosítja az optimális tenyésztési körülményekhez szabályozott hőmérsékletet és a megfelelő szellőzést.

„A Frisomat rendkívül gyorsan teljesítette tárolási igényeimet. Az épület a szerződés aláírása után kevesebb mint 3 hónapon belül felépült és működött is. A gyors szállítás mellett az épület még rendkívül praktikus is. Alig igényel karbantartást. Így mindig a vállalkozás fejlesztésére koncentrálhatok” – számolt be tapasztalatairól  Ecaterin Hodorogea román gazdálkodó, akinek nagyobb térre volt szüksége gabonája, valamint mezőgazdasági gépei tárolásához.

franta