szeptember 12 2017 0Comment
Frisomat Sigma csarnok Gödöllőn 33x16 méteres méretben

SIGMA CSARNOK ÉPÜLT GÖDÖLLŐN

Rugalmas standardizáltság az acélcsarnok tervezésben – az ipari csarnok tervezés általában az egyszerűbb építész tervezői feladatok közé tartozik, különösen, ha ezt egy standardizált, ám a megrendelői igényekhez jól alakítható rendszer is segíti a munkát. A gyorsaság és költséghatékonyság mellett a Frisomat acélcsarnokok legnagyobb előnyét standardizáltsága ellenére az általa kínált „játéklehetőség” adja, amellyel az épület kívül-belül egyedivé alakítható.

Új telephely, új Frisomat acélépület

A Fein cég majdnem 150 éves múltra tekint vissza az ipari elektromos gépek forgalmazása és szervizelése területén. E nagy múltú nemzetközi vállalat hazai képviseletét látja el az EW 1867 Kft több mint 20 éve. A sikeres üzletmenetük bővülése az elmúlt évben tette szükségessé a telephely fizikai értelemben történő bővítését is. A cég a szadai bérelt telephelyéről költözött el immáron saját tulajdonú központot létrehozva.

Az új székhelyhez a megfelelő telket a közeli gödöllői ipari parkban találták meg, ahová 2016. augusztus végére készült el az 528 m2 alapterületű saját tervezésű raktár-, szerviz- és irodahelyiség. A költözés után 50 százalékkal nőtt meg a tárolókapacitás, így adott volt a további bővülési lehetőség. Gyors és költségkímélő megoldást keresett Gombás Tibor, a cég ügyvezetője, így esett a választás a Frisomat cég által gyártott és összeszerelt acélcsarnokra. „Már 1992 óta üzleti kapcsolatban állunk a Frisomattal, ezért a személyes kapcsolat és a két évtized alatt kialakult bizalmi viszony segítette az acélcsarnok gyártójának kiválasztását. De nemcsak a gyártó személye nem volt így kérdés, mert a Frisomat tervezői ajánlással és komplett kivitelezéssel is segítette a megvalósulást.”

Csarnok felépítése alig 1 hónap alatt

2016. márciusában kezdődött az alapozás. A kivitelezés 6 hónapjából mindössze egy hónapot vett igénybe magának a csarnoknak felépítése, így a dolgozók augusztus végén birtokba is vehették az igényre szabott Sigma csarnokban megvalósult új raktárt.

A csarnok szerviz- és irodahelyiséget is tartalmaz

528 m2-es szigetelt raktárcsarnok a Frisomattól

A tervezői és kivitelező együttműködés a kulcs

Gyorsabban halad a munka, ha a tervező jól ismeri a szerkezetet, ezért a gödöllői ipari parkban tervezői ajánlás segítette a munkát. Egy standard épület elkészítése az egyszerűbb tervezői feladatok közé tartozik, de még így is folyamatosan szem előtt kell tartani az ügyfél szempontjait, és persze a helyszín adottságait, a helyi előírásokat is. Esetünkben a beruházói igényeit szem előtt tartó tervező elképzelésének pontos megvalósítása a megbízó műszaki ellenőrének tapasztalt és körültekintő munkájával párosulva hozta meg a várt eredményt. A Frisomat tapasztalt szakember gárdája pedig gyorsan és összeszokottan dolgozott a kivitelezés hetei alatt.

„Ahogy bármely más beruházásnál, nálunk is voltak technikai, időjárási és koordinációs fennakadások, de a jó kommunikáció és a kivitelezők rugalmas és gyors reakciója elhárított minden nehézséget.

A végeredmény így természetesen elképzeléseink szerint alakult, így az ipari parkban másoknak is ajánlottam a Frisomat acélcsarnokait.” – értékelte az együttműködést a cég ügyvezetője.

Ipari felhasználású Frisomat acélcsarnok

A budapesti RÓF Építész Kft. készítette el a terveket az acélcsarnokhoz, aki ajánlás útján, a Frisomat Tervezői Hálózatának tagjaként került képbe a beruházás tervezése során. „Nagyon korrekt megbízóval dolgozhattunk együtt, ami jelentősen megkönnyítette munkánkat. Az építtető kérésére zárt magastetős épülettömeg készült, 33×16 méteres csarnokjellegű földszintes épület, ami nemcsak a raktárrészt foglalja magába, hanem az oktatótermet, bemutatótermet, irodai és szociális épületrészt is.„ – mondta el a Sigma csarnok tervezéséről ifj. Farkas Zoltán építész.

Frisomat acélcsarnok használatban

Ipari felhasználásra ajánlott csarnok

A belga Frisomat cég az elmúlt 25 évben, a mezőgazdasági és az ipari szektorban dolgozó számos KKV esetében járult már hozzá a tároló vagy termelő infrastruktúra fejlesztéséhez akár egy raktárbővítéssel, akár iroda- vagy éppen gyárépület kivitelezésével. Az 500-1000 négyzetméteres csarnok kategóriában az elmúlt években több elkészült acélcsarnok is bizonyítja, hogy miért szeretik a megrendelők ezeket az acélszerkezetes megoldásokat.

A Frisomat Sigma fantázianévre hallgató hagyományos megjelenésű ipari épület, ami hidegen hengerelt HSS acélból készülő Sigma profilokból áll, ami egyedülálló stabilitást és szilárdságot biztosít az akár 22 méter széles csarnoknak. Sokféle felhasználhatóságát számos kiegészítő biztosítja a szigetelt panelektől, a tetővilágítókon keresztül a széles kapukig és szintosztó födémekig.

A Friosmat Sigma csarnoka a kiszámítható biztonságot nyújtja, míg a cég szolgáltatási háttere a tervezéstől a kivitelezésig biztosítja, hogy a megbízó elégedett lesz új, könnyűszerkezetes acélcsarnokával.

Kapcsolódó megoldásaink

frisomatadmin