december 07 2017 0Comment
2017. elejére készült el 383 négyzetméteres, horganyzott szerkezetű acélcsarnok

RUGALMAS ÉS MINDEN IGÉNYNEK MEGFELEL

Az autótulajdonosok többsége olyan szerelőműhelyben bízik, amely stabilan, évek óta működik és a minőségi munka bizonyítéka, hogy azt ismerősök is ajánlják. Ilyen Jenei Zoltán székesfehérvári vállalkozása is, amely az elmúlt több mint 20 év alatt igazán komoly elismertségre tett szert. Ennek egyik titka, hogy a tulajdonos a vállalkozása minden területén pontosságot, igényességet és becsületes munkát vár el, legyen szó az autószerelésről, vagy akár a telephely bővítéséről.

Autószerelő műhely Frisomat csarnokban

A javítóműhely a hazai kisvállalkozásokhoz hasonló utat járt be. A szűkössé váló bérelt telephely funkcióját idén veszi át a saját tulajdonú, szellős, jól használható acélcsarnokban kialakított javítóműhely, amely magában hordozza a további bővülés lehetőségét is.

A megbízó a cég életét alapvetően meghatározó beruházás elvégzéséhez és saját magas elvárásaihoz választott partnert. Ez volt a Frisomat Kft., amellyel együttműködve készült el 2017. év elejére a 383 négyzetméteres horganyzott szerkezetű acélcsarnokból kialakított, messzemenőkig a megbízó igényeihez szabott új javítóműhely.

A székesfehérvári Jenei autószerelő műhely Frisomat csarnokba költözik

A D-Motion Szerviz Kft. név új, de a tevékenységük a régi. Bár évekig vártak a megfelelő telephely-fejlesztési pályázatra, végül 2016-ban az ügyvezető a saját erőből történő megvalósítás mellett döntött. Megbízható partnert kerestek a beruházáshoz, és ajánlás útján jutottak el a Frisomat Kft. csarnokaihoz. A tulajdonos a neten is alaposan utánanézett, rászánta az időt és aprólékos munkával vetette össze a széles kínálatot: hiszen nehéz az egyedi, csak papíron megtervezett csarnokokat a standard, már beárazott csarnokkal összehasonlítani, de nem lehetetlen.

Azért, hogy megbizonyosodjon a gyűjtött információk hitelességéről referencia épületek látogatásával folytatta a döntési folyamatot. Mivel az ár is megfelelő volt, így Jenei Zoltán tulajdonos biztos volt a dolgában: „Azért választottam a Frisomatot, mert ezeket a csarnokokat építik már 25 éve, nap mint nap ezzel a rendszerrel dolgoznak, gyorsan felépítik. Igazolták választásom helyességét, mert megoldották a menet közben felmerülő problémákat is és gördülékenyen haladt a munka.” 

Tervezés saját tervező bevonásával

Egy éve kezdődött a tervezés, amely során a megbízó saját tervezőjével, Hajós Imre okleveles építőmérnökkel, 3H Mérnöki Iroda Kft., dolgozott. Első lépésként a tervező elképzeléseit hangolták finomra a Frisomat lehetőségeivel, és csak utána következett a szélmalomharc a bürokráciával. Jenei úr elmondta, hogy megvolt az előnye és a hátránya is a saját tervezőnek és kivitelező csapatnak. Ugyanakkor a kezdeti nehézségek után a Frisomat rugalmasan és hatékonyan segítette a projekt megvalósulását, akár tervezői segítségnyújtással, akár a felmerült egyedi igények legyártásával. Az egyes részfolyamatokat a megbízó önállóan koordinálta. A Frisomat pedig a ráeső részt, a hőszigetelt kivitelű, horganyzott csarnok összeállítását és készre szerelését 2 részletben, másfél hónap alatt oldotta meg. 2017. év elejére a padlózat befejezése maradt és a festési munkálatok vannak hátra a tavaszi birtokbavétel előtt.

2017. elejére készült el 383 négyzetméteres, horganyzott szerkezetű acélcsarnok

Egyedi előtető, világos belső terű csarnok 40 ablakkal

A 383 m2 belső térhez az oldalfalakra 40 db ablakot terveztek és egy nagy ipari kaput szereltek, ez biztosítja a megfelelő fényviszonyokat a munkához és a helyet a járművek egyszerű mozgatásához. A tervezői kéréseket a Frisomat több lépcsőben teljesítette és alaposságukat bizonyítja például a befejező munka magas minősége: a szegőelemek méretben egyformák és a szegés rejtett csavarozással készült, avatatlan szemnek akár ragasztásnak is tűnhet. A műhelyben fontos szempont volt nyári-téli komfortos munkavégzés, így a csarnokra természetesen a legmagasabb minőségű PVDF bevonatú burkolatot szerelték, amelyek kiemelten UV-állók, ezért színtartók és amely magas hőszigetelési értékkel rendelkező panelekre a gyártó 15 év garanciát vállal. A tervező egy díszburkolatot álmodott a bejárat fölé, így egyedi elemként került legyártásra egy pengefal is előtetővel, ami nemcsak látványos, de praktikus eleme is az acélcsarnok bejáratának. A megrendelő is összességében maximálisan elégedett volt a Frisomat rugalmasságával, a felmerült problémák gyors megoldásával és az alapos kivitelezéssel, mert könnyen lehetett a szerelőkkel együtt dolgozni, önállóan, magas minőségben végezték az acélcsarnok összeállítását.

40 oldalfali ablak és nagy ipari kapu került az autószerelő műhelyre

A Frisomat acélcsarnokok 10 termékcsoportján belül is végtelen a variációs lehetőség, sok a választási lehetőség, kiegészítő elem. A széleskörű felhasználhatóságnak köszönhetően a tervező kezében egy standardizált csarnok esetében is megvannak az eszközök, hogyan alakíthatja egyedivé a Frisomat acélcsarnokot. Mert a kiváló minőségű, horganyzott HSS acélból készült építmények időtállóak, a korrózióvédelemnek köszönhetően gondozásmentesek, melyet számtalan hazai megrendelő tanúsíthat az elmúlt 25 év alatt.

Frisomat – acél csarnoképületek építése gyorsan, kiváló minőségben

Kapcsolódó szolgáltatásaink

frisomatadmin