december 07 2017 0Comment
Frisomat továbbfejlesztett Omega Plus és Delta Plus csarnokok

OMEGA PLUS ÉS DELTA PLUS CSARNOKOK – ÚJRAGONDOLVA

Frisomat: megéri fejleszteni

Ez nemcsak azon vállalkozásokra igaz, akik a Frisomat csarnokait választották a bővülő üzletmenetük fejlesztésére, hanem magukra az acélcsarnokra is. A belga Frisomat cég, a már jól bevált és számos iparágban közkedvelt Omega és Delta acélcsarnokait gondolta újra az ügyféligényekre alapozva.

Bővül a vállalkozás, kevés a hely, rövid az idő és a költségvetés sem végtelen – ez egy igen jellemző helyezet a magyarországi kis- és középvállalkozások életében. A Frisomat gyors és költséghatékony acélcsarnokaival már 25 éve segíti a lekülönbözőbb területen gazdálkodó, működő vállalkozásokat tároló vagy gyártókapacitásaik hátterének megteremtésében. A döntően kisebb műszaki elvárással, rugalmas és költségkímélő megoldást kereső megrendelők körében közkedvelt változatok, a Delta és Omega egyszerű vonalvezetésükkel, megbízható anyagminőségükkel számtalanszor rászolgáltak már rá jó hírnevükre. Itthon is gyorsan szaporodik azon vállalkozások száma, akik akár második fejlesztéskor, évekkel később sem gondolnak másra és a Frisomat tervezői és kivitelezői segítségét kérik a bővítés megvalósításához. Teszik ezt azért, mert a belga acél precíz megmunkálása, találkozik a jó árral és a magyarországi képviselet pontos és szakszerű összeszerelési és karbantartási munkájával.

Az alapozás és az Omega Plus

Az Omega csarnok fő vonzerejét az egyszerű íves acélszerkezet jelenti, melynek használata a mezőgazdasági tároló-helyiségtől a raktárig számos területen bizonyította be, hogy hosszútávon is megbízhatóan, minimális karbantartási igénnyel állja a használatot. Jó példája ennek a családi vállalkozásként működő Kereki Korona Zrt., ahol az első Omega acélcsarnokot 2008-ban rendelték meg, idén tavasszal pedig elkészült a negyedik is. Utóbbi már a továbbfejlesztett Omega Plus változat. Az új csarnok tavaszi építése mellett a korábbi csarnokok karbantartási munkáinak elvégzésére is maradt idő. Ugyan a bevilágítók még mindig jól ellátták feladatukat, de a vállalt 6 év garancia bőven lejárt és sem a gyártó sem a megrendelő nem szerette volna kockáztatni, hogy a sugárázástól elvékonyodott bevilágítókon a manapság erősen kiszámíthatatlan nyári viharok, jégesők kárt tegyenek. Az új csarnok is egyszerű formavilágú, de magasabb műszaki tartalmat kínál: a teljes egészében tüzihorganyzott, hidegen hengerelt tartószerkezet, és a műanyag bevonatos acél hullámlemez burkolat növeli a komplett csarnok időtállóságát és a szélsőséges időjárások ellen is védelmet nyújt. Fő erénye, hogy hosszában a csarnok a 4 méterenkénti keretállás-távolságokkal korlátlanul hosszabbítható, melyhez 12-20 méter közötti szélesség tartozik 5,7-6,5 m közötti belmagassággal. Béres András cégvezető pedig a kivitelezők gyors és szakszerű munkáját emelte ki: „Elégedettek voltunk a Frisomat csarnokaival, a további beruházások esetén sem gondolkodtunk másban, ez az utolsó csarnok, ami elfér erre a telephelyre, így könnyen döntöttünk a már jól bevált és számunkra megfelelő műszaki színvonalú Frisomat csarnok mellett.”

Frisomat Omega Plus megújult íves acélcsarnok

A hazai úttörő: első Delta Plus csarnok

A Frisomat 2016 tavaszán beszüntette a régi Delta típusú csarnok gyártását. Az új fejlesztésű Delta Plus típus is egy standard rendszer, de ez már a magas minőségű HSS acélból készül. Gyorsan és olcsón felépíthető a raktárkapacitás bővítésére, és sokkal rugalmasabban illeszthető a megrendelői igényekhez az ajtók, kapuk, bevilágítók tekintetében. A Frisomatra jellemző, teljes egészében tüzihorganyzott acélváz, és a horganyzott, műanyagbevonatos acéllemez burkolat különösen hosszú élettartamot biztosít. Hosszúsága íves formájú testvéréhez (Omega+) hasonlóan korlátlanul nyújtható a 4 méteres keretállás-távolság betartásával, 7-15 méter szélesség mellett.

Delta+ csarnok Tatabányán

A Frisomat új fejlesztésű, minőségi anyagokból készülő Delta+ típusú csarnokából Magyarországon az elsőt, egy tatabányai autógumi- és felni értékesítéssel foglalkozó cég vehette birtokába 2016 júniusában. Vései Árpád, a Weltgumi Kft. tulajdonosának véleménye szerint az új raktár elengedhetetlen volt a fejlődő üzletmenetben. „Messzemenőkig elégedett vagyok az elkészült csarnokkal. A Frisomattal közös munkában a kedvező ár mellett, a szállítás és összeszerelés gyorsaságát és rugalmasságát szeretném kiemelni. A csarnok megjelenése és műszaki színvonala is elnyerte tetszésünket. Az alkalmazott anyagok magas minőségének köszönhetően a Frisomat 15 éves átrozsdásodás elleni szavatosság mellett, minimum 30 éves élettartamot ígért csarnokunknak.”

Frisomat Delta Plus acélcsarnok impozáns fehér színben

A Frisomat széles modellválasztékából kisvállalatoknak és nagy vállalkozásoknak egyaránt kínál csarnokmegoldást. A megvalósítás során a cég szakemberei a tervezéstől a kivitelezésig minden munkafolyamatban első osztályú szolgáltatást kínálnak.

Kapcsolódó megoldásaink

frisomatadmin