augusztus 27 2018 0Comment

Miért jó Frisomattal tervezni?

A Frisomat immáron több, mint huszonöt éve van jelen a magyar piacon. Sikerünket nem csak az alapanyagként szolgáló horganyzott acél remek minőségének, hanem a tervezés támogatásának, illetve a kivitelezés hatékonyságának is köszönhetjük. Az alábbiakban bemutatjuk, miért is jó Frisomat csarnokot tervezni.

Gyorsaság, műszaki támogatás

Frisomat acélcsarnokot tervezni nemcsak egyszerű és gyors, a cég szakértői jelentős segítséget is nyújtanak a tervezőknek. Miután az ügyféllel megállapodtunk a csarnok paramétereiben, a cég mérnökei tervezőszoftver segítségével (dwg formátumban) megrajzolják a csarnok alapszerkezetét (alaprajz, metszet, homlokzat), amelyet aztán emailben továbbítanak az építésznek.

 

Ebből az alapdokumentációból kiindulva egyszerűen elkészíthetők a végleges tervek – külön előny, hogy mivel egy kész rendszerről beszélünk, az acélszerkezet reakcióerőit a FRISOMAT Kft. 1 héten belül biztosítani tudja így nincs szükség egyedi méretezésre és konszignációs rajzra. A statikusnak csupán az alépítményt kell leméreteznie a FRISOMAT adatszolgáltatása alapján. A folyamat során végig rendelkezésre áll a mérnökcsapat, akik segítenek megválaszolni a tervezés során felmerülő kérdéseket és utólag ellenőrizni az építészterveket. Mindez nemcsak gyorssá és olajozottá teszi a munkát, de a hiba lehetőségét is minimalizálja ezzel némi terhet levéve az építész válláról – egy Frisomat acélcsarnok tervezését nyugodtan el lehet vállalni előzetes tapasztalat nélkül is.

Technológiai megoldások, szakszerű kivitelezés

Tervezőként ugyanúgy fontos szempont, hogy a tervek alapján jó minőségű és időtálló épületek épüljenek fel. Létfontosságú a megfelelő alapanyag. A Frisomat hidegen hengerelt, horganyzott, S390 és S550 szakítószilárdságú acélból építi csarnokait. A horganyzás gondozásmentes felületet eredményez, amelyet nem szükséges festeni, anélkül is ellenáll a környezeti hatásoknak.

Másik nagy előny a csavarozott szerkezetben rejlik – felépített csarnokok bármikor egyszerűen bővíthetők, átépíthetők vagy éppen lebonthatók. További előny, hogy mivel nincs szükség hegesztésre, a Frisomatnál nem áll fenn a horganyréteg sérülésének veszélye, amely megnöveli a szerkezet élettartamát. A jó minőségű alapanyag és modern technológia mellett nem szabad elsiklani a kivitelezés fontossága fölött sem. A Frisomat saját kivitelezőcsapata maga építi fel csarnokokat. Mivel a cég komoly energiát fektet szakembergárdájának felépítésébe és oktatásába, a tervező biztos lehet benne, hogy a megtervezett épületet hozzáértő kezek fogják felépíteni.

Összességében Frisomat csarnokot nemcsak azért jó tervezni, mert komoly szakmai támogatást nyújt a cég, hanem abban is biztosak lehetünk, hogy a végeredmény egy remek minőségű, tartós acélcsarnok és megelégedett ügyfél lesz.

 

franta