január 09 2018 0Comment
Frisomat Pandora üzemcsarnok és irodaépület 5 ezer négyzetméteren

Mi a közös a gyümölcslében és a ruhagyártásban?

Meglepő kérdés, de aki ismeri a Frisomat standardizált elemekre épülő rugalmas acélcsarnok rendszereit, az tudja a választ: cégünk mérnökei rugalmasan az Ön igényeihez igazítják az építményeket, így azok messzemenőkig megfelelnek a funkciónak és költséghatékony megoldást biztosítunk hosszútávra.

Frisomat csarnokok: irodaépület és gyártóüzem

A Foksányban működő Pandora férfi-női ruhákat gyártó üzem esetén a Frisomat mérnökei által tervezett csarnok nemcsak a kialakításával szolgálja ki tökéletesen az ott folyó tevékenységet, de a külső homlokzat a minőséget, a cég arculatát is hűen tükrözik. A kétszintes irodaépület 1100 négyzetméteres, míg a gyártóüzem több mint 4000 m2 alapterületen 650 munkavállalónak biztosít korszerű és kényelmes körülményeket.

Az irodáknak és annak kiszolgálóhelyiségeinek a Frisomat PRO szériájának Flatro típusú csarnokát terveztük, ahol a szintek 5 méteres belmagassággal rendelkeznek, nagy terekkel és látványos ablakkiosztással segítik az adminisztrációs feladatok végrehajtását. A Frisomat technológiának köszönhetően a megerősített rácsos tetőszerkezet a szélesség ellenére stabil épületet eredményezett.

Pandora – 4 ezer négyzetméteres acélszerkezetes gyártóüzem építése

A homlokzat narancssárga játékossága köti össze a kétféle szerkezetből készült irodaépületet és gyártóüzemet. Az üzem 61×31 m alapterületű Astra acélcsarnokba költözött és a fesztávolságát a teherbíró, rácsos hidegen hengerelt acélszerkezet biztosítja és a méreteket a 9 gyártósorhoz igazították a mérnökök. A 10 fokos lejtésű tető pedig jól alkalmazkodik a szél- és hóterheléshez, a polikarbonát tetőablakok természetesen fényt biztosítanak, a hőszigetelés pedig az előírásoknak megfelelő vastagságú szendvicspanelekkel készült.

Pandora – ezer négyzetméteres acélszerkezetes irodaépület

Gyümölcsfeldolgozó és logisztikai épület egy csarnokban

Másik, a címben említett kisebb léptékű acélcsarnok egy családi vállalkozást szolgál ki a mindennapokban, 800 négyzetméteren. Az itt organikusan előállított gyümölcslevek már meghódították a román hipermarketek polcait. Az épület tisztaságával, a rendezett munkaterülettől az egyszerű, mégis látványos homlokzatáig minden részletében a tulajdonosok igényességét jelzi. A telephely nemcsak gyümölcsfeldolgozóként, de logisztikai elosztóhelyként is funkcionál.

Ahogy a ruhagyár esetén, itt is két PRO típusú Frisomat csarnok összeépítésével igazítottuk a az épületet a tulajdonos elvárásaihoz. Ceptra csarnokot vett alapul a tervező az irodai funkció kialakításához, míg a feldolgozó üzem számára egy Astra csarnok bizonyult a legjobbnak. A Frisomat szerkezetei évtizedekre biztosítják a könnyű kezelhetőséget és költséghatékony működést, karbantartást.

Gyümölcsfeldolgozó üzemcsarnok és logisztikai raktár egy csarnokban

Frisomat csarnokok

A Frisomat hidegen hengerelt profilokból fejleszti, tervezi és gyártja acélszerkezetes csarnokait, amelyek magas ár-érték aránya kedvező gyártási és kivitelezési idővel egészül ki. A Frisomat mérnökei pedig hathatós segítségét nyújtanak a tervezéshez. Keressen meg bennünket egyedi ajánlatunkért!

PRO sorozatú csarnokaink jellemzői:

  • széles méretválaszték, sokféle kiegészítővel
  • jól kidolgozott Frisomat megoldások az egyedi igények kielégítésére a pár száz négyzetméteres raktárépületétől akár a tízezer négyzetméteres üzemcsarnokig
  • a modulrendszernek köszönhetően a csarnokaink funkciónak megfelelően könnyen bővíthetők, együtt nőnek vállalkozásával

GO-sorozatú csarnokaink jellemzői:

  • gyorsaság és egyszerűség: rövid gyártási határidővel kiváló ár-érték aránnyal kínálunk csarnokmegoldást
  • itt a megrendelhető csarnokok méret- és kiegészítő választéka kisebb mint a PRO széria esetén, de az elemek minőségükben azonosak, ugyanabban a gyárban készülnek
  • viszont költséghatékonyságuk, rövid szállítása határidejük és könnyű szerelhetőségük megérdemli, hogy számításba vegyék
  • a könnyű karbantarhatóság is hosszútávra szól

franta