március 27 2020 0Comment

Hosszú távú gondolkodás, gyors cselekvés

Egy vállalkozás fenntartható működéséhez szükséges, hogy a bővítést alaposan megtervezve, ugyanakkor oly módon valósítsa meg, hogy az a lehető legkisebb fennakadást okozza a cég tevékenységében. A Frisomat acélcsarnokaival e tekintetben sem kell kompromisszumra kényszerülnie a cégeknek. Nagyban és kicsiben is mutatunk egy-egy hazai példát.

Jól bevált, megbízható partner

Van-e hitelesebb ajánlólevél a visszatérő ügyfeleknél? A beruházások kockázatait egy megbízható, kipróbált partner megléte nagy mértékben képes csökkenteni, hiszen a minőségben és az eredmény értékálló voltában ilyenkor a megrendelő száz százalékig tisztában lehet. A hűtés- és klímatechnológia területén piacvezető Güntner csoport tatai telephelyén nagy projektekhez gyártanak hőcserélőket és alkatrészeket. Itt három teljes értékű épület – raktár, tárolószín és csomagolóüzem ­– is épült a Frisomat közreműködésével az összesen több ezer négyzetméteren folyó tevékenység kiszolgálására. A tatai telephely acélcsarnokai közül szó szerint és képletesen is kiemelkedik a méreteiben is impozáns csomagolóüzem: a tüzihorganyzott szerkezet önsúlya ugyan könnyű, a technológia mégis lehetővé teszi, hogy a 10 méter magas és 1140 négyzetméter alapterületű hőszigetelt épületben a tartószerkezetre rögzített 2 darab 5 tonnás daru is segédkezzen az árumozgatásban. Egy ekkora épület felhúzása – a pontos igényfelmérést, tervezést, előkészítést követően – is hetek alatt, minimális építési hulladékkal történik!

A Güntner-csoport telephelyén a zord idő ellenére is gyorsan felépült az acélcsarnok

 

Az alaptípusok is sokat tudnak

A Frisomatra azonban nemcsak azok számíthatnak, akik „nagyban” terveznek és cselekednek, hanem azok is, akik csak nagyot álmodnak, vagy tevékenységük relatív kis helyen, kevesebb felszereltséggel, eszközigénnyel is megvalósítható. A Somogy megyei Kánya-Ker Kft. a mezőgazdasági termékek széles skálájával foglalkozik a növényvédőszerektől a vetőmagokig – amikor a vállalkozásnak egy jól kihasználható műtrágya tárolóra volt szüksége, egy ismerős ajánlása révén keresték fel a Frisomatot. Az együttműködésnek köszönhetően még az esős idők beállta előtt rendelkezésre állt a nyeregtetős kivitelű, két oldalán nyitott 15×60 méter alapterületű és 4 méter magas acélcsarnok, mely megfelelő csapadék elleni védelmet biztosít az ott tárolt műtrágya számára.

A Kánya-Ker félig nyitott műtrágya-tárolója

Az épület később akár funkciót is válthat: legalábbis a beépített tető-felülvilágító sávok meghagyják a lehetőséget arra, hogy ha a két oldalon nyitott csarnokra a későbbiekben mégis oldalfalak kerülnek, a csarnokban megmaradjon a természetes fény bejutásának lehetősége. A csarnok kialakítása a Frisomat egyik egyszerűbb alaptípusának a megrendelő igényére szabásával történt, így a folyamat kiszámítható és költséghatékony volt.

franta