Frisomat GO sorozatú acélcsarnok – szerkezet, alapozás, burkolat, tetőforma, nyílászárók

Pillanatok alatt használatra kész acélcsarnok

A Frisomat hidegen hengerelt, horganyzott acélból készülő, előregyártott épületeket, csarnokokat tervez, fejleszt, gyárt és szerel össze. Gazdaságos, gyors és egyszerű összeszerelési módszerünk páratlan a maga nemében. Az előre meghatározott koncepciónak köszönhetően mindegyik alkatrész pontosan illeszkedik a helyére. Az automatizált gyártási folyamatnak, a gyors összeszerelésnek és a szigorú minőség-ellenőrzésnek köszönhetően a Frisomat a legrövidebb gyártási időt és a legjobb ár-érték arányt garantálja. Ennek eredményeképpen olyan könnyűszerkezetes csarnokok épülnek fel, amelyek nem csupán hosszú élettartamúak, de alacsony a  karbantartási igényük is.

A Frisomat az egyetlen olyan nemzetközi acélszerkezet gyártó és kivitelező cég, amely komplex megoldást kínál. A kutatás-fejlesztéstől kezdve, a tervezésen,  gyártáson és helyszínre szállításon át, az összeszerelésig, sőt az utógondozásban és karbantartásban is. Így minden esetben képesek vagyunk megfelelni legmagasabb csarnoképítési elvárásainak is, az épület céljától és földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül.


Méretek és típusok

Round shaped building
pitch roof 10°
pitch roof 22°

Kiváló minőségű és sokoldalú könnyűszerkezetes csarnokok verhetetlen áron. Bármikor átépíthető és bővíthető. A tűzihorganyzott tartókeretek 4 méterenként vannak elhelyezve. A megrendelhető méretek a helyi előírások és szabályozások függvényében változhatnak.
Amennyiben szélesebb, akár 60 m fesztávolságú és magasabb, akár 12 m-es acélcsarnokot, eltérő tetőlejtést vagy egyéb egyedi, személyre szabott csarnokot szeretne kérjük tekintse meg honlapunkon a Frisomat PRO sorozatot, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot!

Frisomat Curved shaped building

Íves csarnok
Ez az elegáns vonalvezetésű, horganyzott kivitelű, íves acélcsarnok állandó és ideiglenes tárolóként is bizonyította alkalmasságát.

Frisomat Building

Csarnok 10°-os nyeregtetővel
Modern kialakítás, alacsony tetőlejtéssel.

Frisomat Buliding

Csarnok 22°-os nyeregtetővel
A magas tetőnek köszönhetően ebben a csarnokban a belső tér maximálisan kihasználható. E mellett, a 22 fokos nyeregtető klasszikus megjelenést eredményez.


Alapozás

A Frisomat csarnokok alapozási igénye egyszerű és gazdaságos. Az építési terület talajmechanikai jellemzőitől függően az alábbi alapozási lehetőségek közül választhat:

Frisomat Prefabricated block

Egyszerű pontalapok.
A főtartó oszlopok alá kerülő vasbeton pontalapok, melyek minimális idő alatt maximális stabilitást biztosítanak.

Vasbeton sávalap

A homlokzatok alatt körbefutó, zárt sávalap, melyre a főtartó oszlopok csavarozással vannak rögzítve, mely hosszú távú stabilitást biztosít. Ez a megoldás lehetőséget biztosít arra, hogy a terep egyenetlenségeit kiegyenlítse.

Concrete slab

Lemezalap
Összefüggő vasbeton lemezalap, mely egyben a csarnok padlóburkolatát is adja. A főtartó oszlopok feszítőmagvas horgonycsavarokkal vagy ragasztott alapcsavarokkal vannak rögzítve.


Burkolatok és színek

A homlokzatok és a tető burkolása nem szigetelt kivitel esetén acél trapézlemezekkel, szigetelt kivitel esetén szendvicspanelekkel történik, melyek rögzítésére a Frisomat kizárólag kiváló minőségű, cink vagy cink-magnézium bevonatú kötőelemeket használ. Nem szigetelt kivitel esetén a tetőburkolat rendelhető a belső csöpögést megakadályozó, anti-kondenzációs bevonattal is.

Hőszigetelt kivitel esetén meghatározott vastagságú szendvicspanelek közül lehet választani, néhány standard színben. Természetesen lehetőség van cége színeihez illeszkedő, egyedi színekre is, ez ügyben kérje szakemberünk tanácsát!

Nem szigetelt burkolat
(egy réteg)

Wall Sandwich Sheet

Szigetelt burkolat
(szendvicspanelek)

Frisomat Colours

Frisomat színek


Kapuk

Tolókapu

sliding door frisomat
 • Egy személy által is könnyen kezelhető
 • Magasság: 2,5 m – 3 m – 3,5 m – 4 m – 4,5m
 • Szélesség: 4 vagy 6 m – kétszárnyú, függesztett
 • Szín: fehér vagy szürke

Frisomat XL kapu®

XL door frisomat
 • Az alsó sínen gördülő,  4 vagy 6 szárnyú, 10 m vagy a fölötti szélességű tolókapu, az íves szerkezetű csarnokok esetén rendelhető.

Szekcionált kapu

sectional door frisomat
 • Hőszigetelt kivitel
 • Magasság: 2,5 m – 3 m – 3,5 m – 4 m – 4,5 m
 • Szélesség: 4 m és 5 m
 • Több féle választahó színben

Személybejáró ajtó 

Man door frisomat
 • Fehér vagy szürke színben
 • 100 x 200 cm méretben
 • Befelé vagy kifelé nyíló
 • Igény vésznyitóval ellátható

Ablakok és tető-bevilágítók

Ablakok

Window
 • Műanyag keret
 • Magasság: 100 cm
 • Szélesség: 100 – 200 – 300 cm
 • A beépítés a szükséges keretszerkezettel és szegélylemezekkel együtt történik. 
 • Szín: fehér 

Tető-bevilágítók

light panels
 • A tetőfelület 5 vagy 10%-át borító, fényáteresztő lemezburkolattal elegendő természetes fény juthat be az épületbe.

Kiváló minőségű acélcsarnokot keres?