január 13 2021 0Comment

Frisomat: pénzügyileg stabil

A Bisnode nemzetközi cégminősítő a vállalkozások pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát elemzi egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján. Magyarországon a cégek mindössze 9.82%, akik pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak, azaz rendelkeznek Bisnode tanúsítvánnyal. Ezek közé tartozik a Frisomat is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike hazánkban.

„Számunkra a Bisnode tanúsítvány nagy megtiszteltetést jelent, ugyanis nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a piacon tisztességesen járjunk el. Éppen ezért fontos, hogy egy külső, objektív szakértő is megerősítse: cégünk fizetésképtelenségi valószínűsége kiemelkedően alacsony. A tanúsítvány azt a bizalmat erősíti ügyfeleink, szállítóink, munkavállalóink felé, amely egyre fontosabb a hosszútávú, stabil üzleti kapcsolatokban. Azzal, hogy a Bisnode független szakértőként elismerte cégünk stabilitását, számunkra azt az üzenetet hordozza, hogy jó úton járunk cégünk építésében. Mivel vállalkozásunk minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt és arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így a Bisnode tanúsítvány valóban pozitívan különbözteti meg cégünket a piacon.” – értékelte a tanúsítvány jelentőségét Raport László, a Frisomat magyarországi ügyvezető igazgatója.

 

A Bisnode tanúsítvány alapja a Bisnode minősítés, mely nemzetközi szinten 1908 óta értékeli a cégeket megbízhatóságuk alapján. A Bisnode tanúsítvány többféle jelzést tartalmazhat: AAA, AA és A, amely a cégek stabilitásának erősségét jelzi. 1989-ben vezették be az AAA cégminősítést, és 1996 óta van lehetőségük a vállalatoknak, hogy üzleti megbízhatóságukat tanúsítvány formájában is megmutassák: cégük elismert, megbízható, hitelképes vállalat. A Frisomat a Bisnode tanúsítványok közül „A” jelzésűvel rendelkezik, ami azt jelzi, hogy az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony.

Mit jelent a Frisomat ügyfelei számára ez a tanúsítvány?

A Bisnode minősítés több hivatalos forráson alapul (Igazságügyi Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai), de emellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgymint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek.
Az ügyfelek számára ez a minősítés azt a biztonságot nyújtja, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A minősítés a jövőre nézve is jelzésértékű, megmutatja, hogy az elkövetkező egy évben milyen valószínűséggel válhat fizetésképtelenné a vállalkozás.
„Büszkén állíthatjuk, hogy cégünk a jövőben is stabil szereplője lesz a magyar piacnak.” – fejezte be Raport László.

franta