január 31 2023 0Comment

Frisomat új iparágban: orvostechnológia

Mindig öröm, amikor új példát találunk és egyben mutathatunk építményeink felhasználási módjára!

A szomszédos Romániában egy orvostechnikai eszközöket gyártó cég döntött a legutóbbi telephely-bővítés alkalmával a Frisomat mellett. Mutatjuk, miért!

 

A Frisomat acélcsarnokai, tekintve, hogy gyors ütemben és minimális építési hulladék keletkezésével kivitelezhetők, népszerű épületmegoldások Magyarországon, csak úgy, mint külföldön. Könnyűszerkezetes épületeink között találhatók mezőgazdasági gép- és terménytárolók, állattartó telepek, automatizált gyártósorok, bemutatótermek, de hűtőházak és egyéb élelmiszeripari használatban lévő csarnokok is! Most egy új iparágba tartozó gyártó is felfedezte a könnyűszerkezetes acélcsarnokban rejlő lehetőségeket.

 

A családi vállalkozásként indult Biosintex tevékenységének fókuszában az emberi egészség áll. A céget egy orvoscsalád alapította 2002-ben. Sebészeti varróanyagok, tűk és egyéb, magas minőségű orvostechnikai eszközök gyártásával indultak, amellyel az országon belül jelentős sikereket ért el: mára hazájukban piacvezető orvostechnikai varróanyag gyártónak számítanak. Emellett jelentős mennyiségű terméket exportálnak a világ több mint 24 országába.

 

A vállalati beruházások tervezése során az egyik legfontosabb szempont a hazai és nemzetközi szabványoknak való megfelelés, minőségi, tanúsított termékek gyártása és használata. Ahogy a Biosintex srl. ügyvezető igazgatója, Alin Iosif megfogalmazta: „Minőségi termékek létrehozása volt az elképzelésünk, amelyek hosszabb vagy rövidebb távon, de maximálisan és kényelmes használat mellett szolgálják céljukat.”

 

A vállalat első bővítésére 2008-ban került sor Snagovban. Abban az időben még ismeretlen volt számukra a könnyűszerkezetes épülettípus és bár újfajta opcióként megjelent a megoldási lehetőségek között, más struktúrát választott a cég a gyártási, raktározási és irodai létesítmény megvalósításához. Az azt követő évtizedben azonban több referenciával is találkoztak, így amikor 2018-ban raktárbővítés vált szükségessé, a Frisomat mellett tették te a voksukat.

 

„Amikor tisztává vált, hogy mindenképp bővítenünk kell a raktározási kapacitásunkat eszembe jutott a Frisomat és végig a munkafolyamatok során nagyon tetszett, amit tapasztaltam. Szimpatikusnak találtam, hogy a cég értékesítő munkatársa megértette az igényeket, ezáltal működésünkhöz és raktározási preferenciáinkhoz igazított megoldásokat kínált. Mindezek mellett az általuk használt építőanyag minősége, a gyártás, szállítás és kivitelezés gyorsasága is meggyőző érv volt. Nem utolsó sorban szempont volt a későbbi bővíthetőség lehetősége is.” – tette hozzá a cégvezető.

 

A Frisomat romániai tervező részlegével közösen kialakított, 19 méter széles, 31 méter hosszú és 6 méter magas, összesen 589 m2-es új, nyeregtetős raktárcsarnoknak több fontos kritériumnak kellett megfelelnie. Az orvostechnikai eszközöket gyártó gépek, berendezéseknek és hatékony működési folyamatok nagy térigénye mellett a szellőztetés kérdése és a páratartalom-szabályzás is szempont volt, pontosabban az erre alkalmas eszközök telepítésének kivitelezhetősége. A födém szerkezete nem csak teherviselés szempontjából ideális, de megoldásként szolgált a szellőzőcsatornák rögzítéséhez, felszereléséhez is.

Az acélból készült épület hőszigetelhetősége is kitétel volt, amelyet 80 mm-es hőszigetelő szendvicspanelekkel oldottak meg. Előnyként jelent meg a tervezés során, hogy a könnyűszerkezetes épület elemeit lehetőség van tűzvédő festékréteggel ellátni, amellyel a csarnokok megfelelnek a katasztrófavédelem tűzvédelmi előírásainak.

Nem utolsó sorban a szempontok között szerepelt az épület kinézetének a vállalkozás arculatához történő igazítása. A Frisomatnak e tekintetben is változatos megoldásai vannak, hiszen a 12-féle gyári színezés mellett szinte bármilyen más, igény szerinti színre lehetőség van.

 

„Úgy gondolom, hogy sikerült a projekt megvalósításához a megfelelő partnert megtalálnunk. A Biosintex magas minőséget képvisel és azt együttműködéseiben is elvárja. A Frisomat cégcsoport hozzáértése, gyorsasága és a kivitelezés alatt tanúsított megbízható magatartása meggyőzött minket.” – foglalta össze tapasztalatait Alin Iosif, a Biosintex vezetője.

 

Ismerje meg további épülettípusainkat és kivitelezési variációnkat a weboldalon!

franta