december 13 2023 0Comment

FRISOMAT 2023

Régi és új kihívások, bővülő csarnokfunkciók: a 2023-as év számos nehézséget hozott, ami alól az acélcsarnokok piaca sem jelentett kivételt. Mégis pozitívan tekintünk előre, hiszen ebben az évben is jó pár sikeres, vagy akár rendhagyó projektet valósíthattunk meg. Bár a Frisomat üzleti éve még közel sem ért véget, a naptári év végének közeledtével mégis ösztönösen visszatekintünk a 2023-as évre.

A pár éve, korábbiakhoz mérten erőteljesebben megjelenő gazdasági változások határozottan megvetették lábukat a mindennapokban és stabilan jelen lévő kihívásokkal állítják szembe az építőipar szereplőit, nap mint nap. A Frisomat folyamataiban a háború és infláció okozta bizonytalanságok lassabban jelentek meg, köszönhetően a jelentős volumenű raktárkészletnek és a gazdaságos, méretpontos gyártási technológiának. Mára a negatív hatások azonban nálunk is tapasztalhatók.

Éppen ezért vagyunk büszkék arra, hogy munkatársaink, tervezőink és partnereink munkája és elkötelezettsége segítségével a jelen körülmények mellett is sikerült a megbirkóznunk ezekkel a kihívásokkal. Köszönjük kollégáinknak és hasonlóképpen ügyfeleinknek a bizalmukat és az pozitív hozzáállásból származó lendületet és sikereket!

Egy, a 2023-as év tavaszán futó független felmérés eredménye szintén jó hírekkel szolgált: visszaigazolást kaptunk ugyanis azzal kapcsolatban, hogy építkezéses beruházás és telephelyfejlesztés esetén, a tettek mezejére lépve, nagy többségben keresik a hidegen megmunkált acélcsarnokokat és keresik az építkezési technológiából származó előnyöket. Melyek ezek? A rugalmas alakíthatóság, gyors kivitelezés, költséghatékony, mégis időtálló megvalósítás.

A Frisomat acélcsarnok technológiája ezt mind tudja! Jóllehet, ennek köszönhető, hogy napjainkra már nem csak a klasszikus funkciókra építünk könnyűszerkezetes csarnokot, mint a mezőgazdasági terménytárolás, gép- vagy állattartás. Egyre nagyobb arányban találkozunk olyan elképzeléssel, ami Magyarországon korábban ritkaságnak számított, mint egy bemutatóterem, irodaépület vagy acélcsarnokon belül impozáns hatást keltő tárgyaló.

Sok más mellett ezek a tapasztalatok is előre visznek minket! Fejlesztéseinkkel továbbra is azon dolgozunk, hogy könnyűfémszerkezetes épületeink még rugalmasabban tudják az építkezési igényeket kiszolgálni, tudatosabb, optimalizált nyersanyag-felhasználással készülhessenek és új csavarozási/összeszerelési rendszerek kialakításával rapidabb ütemben épülhessenek fel.

Minden kedves munkatársunknak, barátunknak és Ügyfelünknek békés ünnepeket kívánunk, tarsolyunkban egy készülő meglepetéssel!

Találkozunk jövőre!

FRISOMAT Magyarország

franta