Felhasználási feltételek

Jognyilatkozat

Az ezen az oldalon található információkat a Frisomat ügyfeleinek szánjuk, világszerte, de lehetséges, hogy bizonyos országokban nem alkalmazhatóak. Frisomat ésszerű erőfeszítéseket tesz azért, hogy az oldalon található tartalmak pontosak és naprakészek legyenek, de nem vállal kötelezettséget semmiféle követelésért, vagy veszteségekért, ami a felhasználónak az oldal tartalmába vetett bizalmából fakad. Frisomat fenntartja magának a jogot arra, hogy bármikor megváltoztathassa a termékleírásokat. Az Ön országában érvényes termékleírásokért konzultáljon Frisomat partnerével.

Frisomat nem vállal felelősséget azért, ha – minden lehetséges intézkedése ellenére – az oldalon vírusok fordulnak elő. Frisomat semmiféle felelősséget nem vállal a Frisomat oldalához kapcsolt weboldalak tartalmáért, vagy azok használatáért.

Adatvédelmi politika

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra. Ez azt jelenti, hogy biztonságosan tároljuk adatait és biztosítjuk azok védettségét. Arról is tájékoztatjuk Önt, hogy adataival mit csinálunk, amikor tisztességesen arra használjuk fel azokat, hogy jobb szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek. Azzal az elvvel kezdjük, ami szerint mindenki rendelkezhet személyes adatairól és mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy adatait továbbra is, vagy továbbra már ne ossza meg velünk. Ez az adatvédelmi nyilatkozat kimondja, hogy milyen, Önre vonatkozó személyes információkat gyűjthetünk, hogyan használhatjuk fel, és kivel oszthatjuk meg azokat. Elmondjuk, mit teszünk adatai védelmének érdekében, hogyan fejezheti ki véleményét, és milyen ellenőrzéseket végzünk annak érdekében, hogy a nyilatkozatban foglaltak érvényesüljenek. Az Adatvédelmi Nyilatkozat vonatkozik arra, ahogyan azokat a Frisomat Kft. gyűjti, kezeli, felhasználja és megoszthatja. Ezt az adatvédelmi Nyilatkozatot együtt kell tekinteni elhasználási feltételeinkkel és süti alkalmazási politikánkkal. Bármikor megváltoztathatjuk Adatvédelmi Nyilatkozatunkat, és elérhetővé tehetjük annak legutóbbi változatát weboldalunkon www.frisomat.XX/xxx (töltse be a helyi jognyilatkozat URL-jét). Ezt az Adatvédelmi Nyilatkozatot legutóbb 10 mai 2018 vizsgáltuk felül és módosítottuk.

Frisomat Kft.
H-8600 Siófok
Csárdaréti út 5.
Magyarország
T +36 84 323 333
@ [email protected]
www.frisomat.hu

Adatvédelmi Nyilatkozatunk akkor alkalmazandó, amikor Ön meglátogatja weboldalunkat, vagy kapcsolatba lép értékesítési promóciós munkatársainkkal. Azzal, hogy Ön meglátogatja weboldalunkat, vagy kapcsolatba lép értékesítési és promóciós munkatársainkkal, Ön engedélyt ad számunkra, hogy személyes információkat gyűjtsünk és használjunk fel az ebben az Adatvédelmi Nyilatkozatban leírt módon.

Adatait azért gyűjtjük, hogy képesek legyünk szolgáltatásokat nyújtani, javítsuk és tájékoztassuk Önt tevékenységeinkről, promócióinkról, vagy azokról a termékekről és szolgáltatásokról, amiket Ön megvásárolt. Ön ezeket az információkat közvetlenül átadja nekünk – például, a weboldalunkon található űrlapokon, névjegykártyáján, feladott rendeléseivel, vagy a velünk folytatott e-mail levelezésével, vagy ezen adatok egy részét azzal szerezzük meg, hogy meghatározzuk azt, ahogyan Ön termékeinket és szolgáltatásainkat kezeli, vagy megszerezhetjük az információk egy részét olyan címkereskedőktől is, akik ezeket nekünk átadják, vagy a weboldalunkon alkalmazott sütik segítségével. Különböző személyes adatokat különböztetünk meg. Ezek lehetővé teszik számunkra, hogy javasoljuk és ajánljuk termékeinket és szolgáltatásainkat: Felhasználó adatai: lehetővé teszi számunkra, hogy Önt beazonosítsuk, vagy Önnel kapcsolatba lépjünk. Például: az Ön neve, címe, telefonszáma, preferált nyelve, neme, e-mail címe, részvétele akcióinkban, és hogy hogyan használja weboldalunkat. Forgalmi adatok: ezekre a technikai adatokra, mint az Ön IP címe, azért van szükségünk, hogy az elektronikus kommunikáció zökkenőmentes legyen. Érzékeny adatok: nem dolgozunk fel érzékeny adatokat.

Személyes adatokat számos okból dogozunk fel, de csak azokat az adatokat dolgozzuk fel, amelyek céljaink megvalósításához szükségesek. Az Ön engedélyével, amint azt a rendeletek előírták, személyes adatokat az alábbi konkrét célokból gyűjtünk: 1. Hogy feldolgozzuk termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kéréseit. Ha meglátogatja weboldalunkat, vagy kapcsolatba lép értékesítési és promóciós munkatársainkkal, hogy adatokat gyűjtsön, vagy információt kérjen termékeinkről, vagy szolgáltatásainkról, például, amikor feliratkozik hírlevelünkre, szükségünk van a címére. Minden, Önről kapott információt arra használunk fel, hogy a kért információval ellássuk Önt, oly módon, ahogyan azt Ön kérte. 2. Hogy a legjobb szolgáltatást ajánljuk Önnek. Adatait nyilvántartjuk annak érdekében, hogy javítsuk vevőszolgálatunkat. Ha termékeinket és szolgáltatásainkat megfelelően akarjuk előállítani, kezelni és támogatni, akkor szükségünk van ezekre az információkra. Ily módon kapcsolatba léphetünk Önnel együttműködésünk következő lépését illetően, vagy azért, hogy szolgáltatásainkról visszajelzést kapjunk. Ha műszaki problémák, vagy rossz működés lépne fel részünkről, képesnek kell lennünk arra, hogy Önt tájékoztassuk. 3. Hogy tájékoztassuk Önt termékeinkről, szolgáltatásainkról és tevéeknységeinkről. Felhasználhatjuk az Öntől kapott információt arra, hogy tájékoztassuk Önt a már létező és új termékeinkről, szolgáltatásainkról, különleges promóciókról, workshopokról, rendezvényekről, webinárokról, tréningekről, üresedésekről és egyebekről, hogy direkt marketinget alkalmazzunk, vagy létrehozzunk Önről egy profilt, hogy tájékoztathassuk Önt olyan dolgokról, amikről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt. Ezeket megtehetjük írásban, elektronikusan és telefonon. Adatait felhasználjuk ahhoz a hírlevélhez is, amire Ön feliratkozik. E-maileket csak akkor fog tőlünk kapni, ha ehhez kifejezett hozzájárulását adta, mivel ez szükséges. Elemezhetjük is szörfölési és olvasási szokásait, hogy weboldalunk és hírlevelünk számára olyan tartalmakat hozzunk létre, amik az Ön igényeinek megfelelnek. Ezt úgy valósítjuk meg, hogy regisztráljuk látogatásait és az ott kifejtett tevékenységeit. Gondolunk itt az oldalak megtekintésére és a linkekre kattintásokra. Így az is lehetővé válik, hogy az Ön által keresett információk elérésére egy könnyebb utat kínáljunk.

Minden személyes adatot a Frisomat Kft. kezel. Ezt az adatot tovább lehet adni a Frisomat N.V.-hez tartozó egységeknek. A Frisomat N. V.-n belül az adatok csak azok számára elérhetőek, akiknek erre szükségük van ahhoz, hogy elvégezzék feladataikat. Alkalmanként külső adatfeldolgozókat is igénybe veszünk. Ez többek között azt jelenti, hogy átmenetileg továbbítunk adatokat harmadik személyeknek bizonyos feladatok elvégzése céljából, akkor, ha ehhez nekünk magunknak nincsenek meg a szükséges eszközeink. Ha így teszünk, mindig biztosítjuk, hogy az Ön adatait bizalmasan kezeljék, és biztonságos módon használják. Ezt minden esetben szerződésben rögzítjük a feldolgozókkal. Például, egy feldolgozónak soha sem lesz lehetősége az Ön adatait saját elképzelése szerint felhasználni, és az Ön adatait a feldolgozónak azonnal törölnie kell, amint feladatát végrehajtotta. Továbbadhatjuk adatait lehetséges jogutódunknak és kapcsolt vállalkozásainknak, mint leányvállalatok és filiálék, ugyanazon okokból, amiket ebben az adatkezelési nyilatkozatban leírtunk. Bizonyos esetekben, termékeink és szolgáltatásaink érdekében harmadik felekkel, vagy alvállalkozókkal is együttdolgozunk. Adatainak ilyen továbbítása csak ugyanabból a célból történik meg, mint magának a Frisomat Kft. esetében. Biztosítjuk, hogy ők, csakúgy, mint mi, az Ön adatait biztonsággal és kellő tisztelettel kezelik. Néhány esetben, összesített, névtelen adatokat használunk kereskedelmi célokra, vagy külső jelentésekhez. Ezek az adatok azonban sohasem vezethetőek vissza egy adott egyénhez. Adatait soha nem adjuk el, vagy adjuk bérbe olyan társaságoknak, vagy egyéneknek, amik, vagy akik nem tartoznak vállalatunkhoz, vagy csoportunkhoz. Adatait bizalmas információnak tekintjük. Ha egyébként személyes adatokat szolgáltatunk harmadik feleknek, ehhez egyértelmű kommunikációt fűzünk, amiben a harmadik felet tájékoztatjuk az adatátadás céljáról és a feldolgozás módjáról. Ahol ezt törvény előírja, az Ön kifejezett hozzájárulást fogjuk kérni. Önnek megvan a lehetősége arra, hogy ezt megtagadja.

Amennyire csak lehetséges, védjük az Ön adatait. Alkalmazottainkat kiképeztük arra, hogyan kell helyesen bánni bizalmas adatokkal. Olyan szakembereket is alkalmazunk, akik felelősek IT rendszerünk biztonságáért. Speciális szolgáltatásokat is igénybe veszünk IT rendszerünk biztonságának biztosítása érdekében. Számos műszaki intézkedést is tettünk az Ön személyes adatai védelmének érdekében. Amennyiben az Ön személyes adataira vonatkozó, kedvezőtlen következményekkel járó, visszaélés történne, erről személyesen fogjuk Önt tájékoztatni a törvény által meghatározott körülmények között. Weboldalunk néha említ linkeket olyan harmadik felekhez, akiknek felhasználási feltételei nem tartoznak jelen Adatvédelmi nyilatkozat hatálya alá. Figyelmesen olvassa el ezeknek a feleknek az Ön adataira vonatkozó adatvédelmi politikáját.

Önnek jogában áll saját adataihoz hozzáférni. Megkérdezheti tőlünk, hogy feldolgozzuk-e személyes adatait, miért dolgozzuk fel azokat, milyen adatkategóriákat dolgozunk fel, milyen kategóriájú harmadik felekkel osztjuk meg az Ön személyes adatait, mi a feldolgozott adatok forrása, és amikor bizonyos személyes adatokat automatikusan dolgozunk fel, erre milyen logikát alkalmazunk. Hozzáférési jogát gyakorolhatja levélben, Frisomat N.V., Stokerijstraat 79, 2110 Wijnegen, Belgium, vagy e-mailben: [email protected]. 30 napunk van arra, hogy megválaszoljuk kérését. Ez az időszak akkor kezdődik, amikor megkapjuk írásbeli kérését, és megvan minden szükséges információ ahhoz, hogy teljesítsük kérését. Annak érdekében, hogy hozzáférési jogával élhessen és megakadályozzuk adatainak minden illetéktelen nyilvánosságát, kérhetjük személyazonosságának igazolását. Nem fogjuk személyi igazolványának másolatát kérni. Ahhoz Önnek szintén joga van, hogy eltávolíttassa, vagy megváltoztassa a nem teljes, helytelen, nem megfelelő, vagy elavult személyes adatait. Mindig kapcsolatba léphet velünk levélben, vagy e-mailben. Ezekben az esetekben, a törvényben előírt határidőn belül, szükségszerűen kiigazítjuk az adatokat. Felhívjuk figyelmét arra, hogy néha, az Ön kérésének megfelelő, bizonyos szolgáltatásainkat már nem tudjuk továbbra is felajánlani. Nem minden esetben, kérésének megfelelőn törölni az adatokat, mert például törvény kötelez minket arra, hogy azokat bizonyos ideig megőrizzünk. Annak érdekében, hogy adatait naprakészen tartsuk, kérjük, hogy minden változásról értesítsen minket.

Minden esetben visszautasíthatja, hogy személyes adatait direkt marketingre használják föl anélkül, hogy ezt megindokolná. Mindig kapcsolatba léphet velünk levélben, vagy e-mailen.

Megtesszük mindazokat a megfelelő szervezeti és technikai intézkedéseket, amivel védhetjük a személyes adatokat. Nem tárolhatjuk hosszabb ideig a személyes adatokat annál, mint amennyi időre szükségünk van, hogy elérjük azokat a célokat, melyek érdekében gyűjtöttük azokat. A tárolási idő ezért különbözhet célonként, és néha lehet egészen rövid is. A szükséges tartási idő lejárta után a személyes adatokat teljesen anonimizáljuk, vagy töröljük.

Ha van kérdése adatvédelmi politikánkkal kapcsolatban, vagy ha kapcsolatba akar lépni velünk azért, hogy megváltoztassuk adatait, mi mindig készen állunk arra, hogy megfelelőképpen válaszoljunk. Elérhet minket e-mailben, levélben, vagy telefonon az alábbi elérhetőségeket használva. Ezen az úton benyújthat panaszt is, amit olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet kezelni fogunk. Amennyiben nem elégedett válaszainkkal, mindig fordulhat a kormányhoz, konkrétabban, az Adatvédelmi Bizottsághoz. Elérhetőségeink: [email protected], Frisomat Kft. 8600 Siófok, Csárdaréti utca 5. +36 84 323 333

Sütik

A sütik olyan kisméretű adat fájlok, amiket a számítógépén, vagy mobil eszközén helyeznek el, amikor meglátogat egy weboldalt. A sütiket széles körben használják az online szolgáltatást nyújtók annak érdekében (például), hogy működtessék, vagy hatékonyabban működtessék weboldalukat és szolgáltatásaikat, továbbá, hogy információkat szolgáltassanak. A felhasználók beállíthatják böngészőiket úgy, hogy a sütik felhasználását blokkolják, vagy töröljék azokat a sütiket, amikor csak akarják. A sütik rendszerint tartalmazzák annak a weboldalnak a nevét, ahonnan származnak, azt, hogy a sütit meddig őrzik meg, és egy számértéket, ami egy véletlenszerűen generált szám. Vannak olyan sütik, amiket azonnal törölnek, amint az ember bezárja a böngészőt (az úgynevezett: munkamenet sütik), míg más sütiket megtartanak, ami segít nekünk Önt, mint weboldalunk látogatóját beazonosítani (az úgynevezett állandó sütik).

Weboldalunkon számos célból használunk sütiket. A sütik segítik Önt abban, hogy könnyebben használhassa weboldalunkat. Lehetővé teszi számunkra, hogy weboldalunkat jobban az Ön érdeklődésére és szükségleteire szabjuk. Arra is felhasználjuk azokat, hogy növeljük weboldalunkon az Ön tevékenységeinek sebességét. A sütik segítségével olyan névtelen, aggregát statisztikát készítünk, amin keresztül jobban megértjük, hogyan használják weboldalunkat, és hogyan javíthatnánk szolgáltatásainkat.

Mi az úgynevezett saját és idegen sütiket használunk. A saját sütik olyan sütik, amelyeket maga a weboldal hoz létre annak érdekében, hogy Ön könnyebben használhassa a weboldalt. Az idegen sütiket mások hozzák létre. A weboldalunkon található idegen sütik a Facebookról, Google-tól, LinkedIntől és a YouTube-tól származnak. A YouTube Analitics szoftvert arra használjuk, hogy jobban megértsük, hogyan kezeli Ön weboldalunkat. Ez a szoftver képes létrehozni a sütik egy olyan sorozatát, ami információkat gyűjt és a weboldalról anonim statisztikát ad. A Google Aanalytics alapvetően a _ga sütit használja. Ezen túlmenően, az alábbi sütiket használjuk: Elemző és teljesítmény sütik, amikkel a web forgalmat elemezzük, figyeljük a weboldalunkat használók számát, és azt, hogyan használják weboldalunkat. Erre a célra a _ga; és _gat sütiket használjuk. Funkcionális sütik, amik megőrzik azokat a választásokat, amiket Ön weboldalunkon tett, amivel a weboldalt felhasználó-barátabbá teszi. Mi a _stid funkcionális sütit használjuk. Célzott sütik, amik megmutatják nekünk, hogy Ön melyik oldalakat látogatta meg, és azokat a linkeket, amiket Ön követett, amivel online hirdetéseinket az Ön érdeklődési körére szabhatjuk. Mi az _unam célzott sütit használjuk.

Web böngészőjének beállításával Ön bármikor blokkolhatja, vagy törölheti a sütiket. A sütik blokkolása hatással lehet szolgáltatásainkra és weboldalunk használatára. A sütik eltávolítása azt eredményezheti, hogy Önnek, weboldalunk ismételt meglátogatása esetén újra meg kell adnia preferenciáit. A sütik blokkolását és törlését leíró dokumentációért és további információért, forduljon szoftver szolgáltatójához.