április 28 2021 0Comment

Érdemes csarnokba fektetni

Egy meglévő telephely bővítése vagy egy új létesítése egy családi vállalkozás számára igazán nagy feladatot jelent. Az agrárágazatban tevékenykedő cégek más-más célokkal terveznek beruházásként acélcsarnokot. Ebből kiindulva olyan mezőgazdasági vállalkozókat kérdeztünk, akik az elmúlt három évben telephelybővítésként Frisomat acélcsarnokot választottak.

A Somogyi Biovölgy Kft. és a Tricciana Zrt. gabonatermeléshez, Dunaföldváron, a Jákli János családi gazdasága pedig mezőgazdasági gépek tárolásához választott acélcsarnokot. Többen már nem az első csarnokot rendelik a belga cég magyar leányvállalatától. Az alábbiakban a cégek szempontjai szerint mutatjuk meg, miért érdemes acélcsarnokot építeni és ehhez a Frisomatot választani.

A dunaföldvári Jákli János családi gazdasága számára készülő első csarnok

Gyors és zökkenőmentes
A mezőgazdaságban a munkarendet a szezon szabja meg, éppen ezért a beruházók számára mindenfajta újítás, bővítés alapos tervezést és időzítést igényel – nem lehet csúszásról szó, hiszen a gabona vagy a gyümölcs nem vár. A beruházók többsége előnyként emelte ki, hogy a Frisomat szakemberei kezdetektől végigkísérik a folyamatot, akár a tervezéstől a megvalósult épület karbantartásáig. A csarnokok tervezésénél a megrendelők számára elsődleges szempont a minőség, az egyszerűség és az időzítés miatt a könnyű szerelhetőség. Az előre gyártott acélszerkezeteket a helyszínre érve kizárólag csavaros kötésekkel szerelik össze, helyszíni hegesztés vagy darabolás nélkül. Mérettől függetlenül a helyszínre pontosan annyi építőanyag érkezik, amennyi az épület összeállításához szükséges. Ennek köszönhetően a megrendelőnek az építési törmeléket sem kell kerülgetnie, elszállítania – és a környezetet is kíméli.

Somogyi Biovölgy Kft. második csarnoka

 

Ár-érték arányban kiváló

Egy kisebb vállalkozás életében az ár-érték arány kérdése egyáltalán nem utolsó szempont. A könnyűszerkezetes acélcsarnokok egyik legnagyobb előnye – a megkérdezett beruházók szerint is –, hogy más építési technikákhoz képest mint a tégla, vasbeton – ez a technológia esetenként olcsóbb. Egy acélcsarnok telepítése-kivitelezése átlagosan 10%-kal kerül kevesebbe. A tényleges árat azonban sok tényező befolyásolja, éppen ezért érdemes a Frisomat csapatával a kezdetektől előre egyeztetni, hogy ne legyenek váratlan költségek.

 

franta