november 15 2022 0Comment

Építsünk acélcsarnokot: a folyamat 10 lépésben

A könnyűszerkezetes acélcsarnokok megvalósítása egyszerűen és gyorsan megy a Frisomattal, hiszen a cég az elképzelés megszületésétől kezdve támogatja a rugalmas és gördülékeny tárgyalási és építési folyamatokat!

 

Legyen szó gazdasági, sport vagy irodaépületről, a Magyarországon több mint 31 éve működő, 1300 elkészült projekt során jelentős tapasztalatra szert tett vállalat egyedi igényre szabva kínál rövid időn belül felépíthető acélcsarnokot – környezetbarát folyamatokkal, felesleges hulladék keletkezése nélkül.

Mi biztosítja, hogy funkcióra szabott könnyűszerkezetes épülettel, jól tervezhető és költséghatékony módon bővítsük vállalkozásunkat?

Alábbiakban összeszedtük az acélcsarnok-építés 10 kulcslépését a Frisomattal!

 

Tervezés és projekt-előkészítés

 

  1. lépés: Mi az elképzelés?

Az ügyfél igényeinek feltérképezése és a megvalósíthatóság megállapítása után kötelező pontok meghatározása kezdődik, olyan elemekkel, mint a leendő épületfunkció, méretek, színek, panelvastagság és szigetelési igények, esetleges egyéb kiegészítések. Kérés esetén a Frisomat együttműködik a tervezőkkel az építési és egyéb engedélyek megszerzéséhez szükséges dokumentáció elkészítésében – szem előtt tartva, hogy a gyártásba kerülő anyagmennyiség a lehető legjobban illeszkedjen az épület tervéhez – ezzel is elősegítve a projekt gazdaságos keretek között történő megtartását.

 

  1. lépés: Lássuk a részleteket!

Ebben a szakaszban az érdeklődővel, remélhetőleg leendő megrendelővel közösen meghatározzuk a jelen szakaszban véglegesnek tűnő árat a gyártáshoz szükséges anyagmennyiséget, szállítási- és szerelési költségeket, mindezt egy 3D tervezés is segíti.

 

  1. lépés: Vessük papírra a feltételeket!

A következő lépés a szóban történő megegyezés az ügyfél és Frisomat munkatársa között műszaki, fizetési feltételekről, illetve egyeztetés a szerződés egyéb rendelkező pontjairól.

 

  1. lépés: Csapjunk egymás kezébe!

A gyártásra, szállításra és összeszerelésre vonatkozó dokumentumok elfogadása, véglegesítése és aláírása. A projekt ezen a ponton indul élesben!

 

Átlagosan 14 hét alatt kész lehet új acélcsarnokunk!

 

  1. lépés: Indul a gyártás!

A panelek színe, illetve műszaki paramétereik pontosítása után a rendelés bekerül a gyári rendszerbe, amely alapján megkezdődik az épületelemek kivitelezése. A gyártási fázis alatt a Frisomat végig kapcsolatban van az ügyféllel és tájékoztatást nyújt annak aktuális fázisáról, hogy ezzel is segítse a terep előkészítésének megfelelő ütemezését.

 

  1. lépés: Készüljünk, hamarosan érkeznek a szerkezetek!

Az acélelemek legyártásával egy időben megkezdődik az építési folyamatok szervezése, az alapozás és az egyéb, kiegészítő építőanyagok beszerzése. Ezek megállapodás szerint általánosan az ügyfél feladatai, de a Frisomat munkatársai bármikor rendelkezésre állnak természetesen, ha szükség van szakmai és tapasztalt szemekre.

 

  1. lépés: … legördülve!

Az első tárgyalásoktól számított átlagosan másfél hónap múlva kezdődhet az acélcsarnok elemek legyártása – ezzel egy időben az épületalap ügyfél által intézett kialakítása. Ezek befejezetével a Frisomat szerelőcsapata a gyári elemek beérkezésekor megkezdi a projekt legizgalmasabb részét: az összeszerelési munkálatokat.

 

  1. lépés: Látványosan nő ki a földből a csarnokunk!

Nagyságrendileg 11-14 héttel a gyártásba tétel után kezdik el leszállítani az első acélelemeket, fő- és segédtartószerkezeteket, így a csarnokok összeállítása a munkavédelmi előírások betartása mellett gyors ütemben elkezdődik.

 

  1. lépés: És kész! Ellenőrizzük!

Általánosságban elmondható, hogy a teljes folyamat kezdetétől számított 15. hét körül történik meg az acélépület átadása, ezt azonban egy szigorú műszaki és minőségi vizsgálat előzi meg minden esetben. Amennyiben minden csavarhúzás tökéletes és a legyártott elemek a szabványoknak megfelelnek, úgy hivatalosan is átadásra kerül a vadonatúj acélcsarnok!

 

  1. lépés: Nálunk reklamálni is élmény, de reméljünk nem fog kelleni!

A Frisomat az elkészült acélprojektek átadása után is bármikor rendelkezésre áll kérdés esetén, legyen szó garanciális (szerelési, gyártási probléma felmerülése esetén az alapgarancia az átadástól számított 2 év) vagy egyéb működést hátráltató hibáról – a cég szerelőcsapata a bejelentéstől számított lehető legrövidebb időn belül rendelkezésre áll – országos szinten – annak kivizsgálására és a legideálisabb megoldás szállítására!

 

 

franta