március 30 2022 0Comment

Egy helyre költözött minden funkció – Frisomat csarnokba

Banán, a Komárom-Esztergom megyében, a néhai bábolnai állami gazdaság közelében épület fel a AGRO-KOPÉ Kft. új, 2000 m2-es mezőgazdasági géptároló épülete. A Frisomat csarnok alapja a nagy szélességi és magassági igények, valamint magas hó- és szélterhelési előírások esetén ideális Ceptra típus. Az épület elején egy szendvicspanellel burkolt rész készült, amelyben szociális helyiség és fűtött szerelőműhely helyezkedik el.

 

„Ez egy teljesen zöldmezős beruházás volt, egy géptárolóként és növényvédőszer-raktárként szolgáló csarnok. Fejlődésünk miatt volt szükség az építkezésre. Eddig szétszórva voltak az épületeim, volt egy régi telephelyem és ezen kívül még két másik telephelyet is béreltem, most igazából egy helyen van minden. Nem csak ezt a csarnokot létesítettük az új területen, épült mellette új terménytároló, termény szárító és új irodaépület is”. – mondta Kovács Péter, a 2008-ban alapított tulajdonos-ügyvezetője. Az AGRO-KOPÉ Kft-t lépésről lépésre fejlesztő, keményen dolgozó 43 éves mezőgazdasági szakembertől, aki 14 kora óta tevékenykedik a mezőgazdasági szektorban, de a társadalmi szerepvállalás és segítségnyújtás sem áll távol tőle. Elmondása szerint a projekt megvalósítása előtt több cégtől is kért árajánlatot, de a Frisomat konstruktív, mégis rugalmas tervezése győzte meg leginkább. „Adva volt, hogy mit szeretnénk elhelyezni a csarnokban és volt egy hozzávetőleges elképzelésünk szélességben, magasságban. Leültünk a Frisomatosokkal, átbeszéltük a dolgot és ők tettek javaslatot a megoldásra, majd ők tervezték meg az egészet.”

A kulcs a technológia: takarékos és gyors

Egy csarnok megvalósulásának már az átfutási idő is komoly költségtényező, így ez fontos mérlegelési szempont az építtető számára. A Frisomat csarnokok gyors építési ideje egyrészt a profi munkaszervezésben, másrészt a magasan képzett mérnökök által kidolgozott innovatív szerkezeti megoldásokban rejlik. Az épületeket optimálisan a Frisomat tervezi meg és gyártja le, így az acélszerkezetek teljes egészében előre gyártva érkeznek a helyszínre. Kizárólag csavaros kötésekkel vannak összeszerelve, helyszíni hegesztés vagy darabolás nélkül.

franta