július 19 2023 0Comment

Belül is kreatívan: belterek acélcsarnokokban

Mára a könnyűszerkezetes acélcsarnokok nem csak mezőgazdasági tárolóként vagy ipari raktárként használatosak – egyre kreatívabb és egyedi megvalósításokkal is találkozhatunk – kívül és belül is!

 

Az építészeti megfontolások és a kivitelezési lehetőségek már acélcsarnokok esetén is olyan mértékű rugalmasságot biztosítanak, amelyek ezt az épülettípusokat és a felhasznált építőanyagokat a szokottaktól eltérő funkciókban is alkalmazni engedik. Acélcsarnokaink a jól ismert idő- és költséghatékony jellemzőik miatt egyre népszerűbb választásnak bizonyulnak és egyre gyakrabban találkozunk nem csak izgalmas forma vagy külső színvilágú megjelenéssel, de érdekes, a vállalat arculatához igazodó beltéri elképzelésekkel is.

Tekintve, hogy könnyűszerkezetes épületeink elemei megjelenésben és műszaki oldalon is továbbgondolhatók és különféle megoldásokkal bővíthetők, alkalmassá tehetők bemutatóterem, iroda, de vendéglátótér funkcióra is. A szerkezeti elemekhez választható szendvicspaneles (PIR/PUR habos) szigetelés, amellyel akár a passzívházakra is jellemző szigetelési képesség is elérhető, de biztonsági célokra elérhető hő- és tűzálló rétegkezelés is. Az épület energiafelhasználásának további csökkentésére pedig nagyszerű lehetőséget kínálhat a megfelelő lejtésű vagy lapos tetőszerkezet, ahol statikus jóváhagyását követően problémamentesen helyezhetők el a népszerű napelemek.

 

A Frisomat ugyanakkor rugalmasan alkalmazkodik ügyfelei beltérre vonatkozó felosztási, kialakítási igényeihez is. Ennek megfelelően létrehozható ügyféltér, recepció, iroda-, vagy mosdóhelyiségek is, akár közvetlenül a műhelyen belül is gipszkartonfalazat segítségével. Mindezen lehetőségek megragadásával könnyedén tehetők egyedivé és izgalmassá még az alapvetően egyszerű szerkezetű és kinézetű acélcsarnokok is.

 

A bemutatótermek kialakítási lehetőségeiről itt olvashat részletesebben:

franta