április 08 2021 0Comment

Baromfitartás: acélcsarnokok a jószágok és gazdák igényeire szabva

Bátran kijelenthető, hogy a haszonállatok igényeinek való megfelelés nemcsak a jószágok, hanem a gazda számára is elemi érdek. Azonban jóllétük nem csupán a tartásukat övező szankciók miatt fontos, hanem a gördülékeny munka és termékenység növelése érdekében is, így körülményeikre felettébb érdemes figyelni – például egy igényekre szabott acélcsarnokkal.

Tekintettel arra, hogy Magyarország a világon negyedik az egy főre jutó bojler csirkehús fogyasztásának rangsorában, a termelékenység fenntartásához elengedhetetlen a megfelelő infrastrukturális háttér biztosítása, fejlesztése. A követelményeknek és előírásoknak való megfelelés mellett az építés gyorsasága, rugalmassága, és a költségkímélő üzemeltetés sem hagyható figyelmen kívül – minderre megoldást kínálnak csarnokaink.

 

Korszerű technológia az állattartásban

Tény, hogy a területhiány miatt Magyarországon szabadtartású technológiával nem lehet megfelelni a hazai csirkefogyasztási igényeknek. Cégünk kipróbált és rugalmas állattartó csarnokai azonban kiváló hátteret nyújtanak ahhoz, hogy a jószágoknak természetes viselkedésüknek megfelelő körülmények között élhessenek.

Mindamellett, hogy ár-érték arányuk alkalmas megoldást nyújt a nagybani állattartók számára, a tágas kifutókkal rendelkező, fedett acélcsarnokok a mélyalmos tartást is lehetővé teszik. Csarnokaink falának felülete könnyen tisztítható, antikondenzációs bevonata pedig megakadályozza, hogy pára esetén a nedvesség, a plafonról lecsöpögjön, illetve ellenáll az esetleges agresszív behatásoknak. A könnyűszerkezetes épületek gyorsan telepíthetők, kialakításuk a jószágok és a gazda elvárásait egyaránt szolgálja.

Megoldás nemzetközi és hazai szinten

Lengyelország Rol Big Poland csirkenevelője horganyozott szerkezetű Frisomat acélcsarnok, amely sokezer állat egyidejű elhelyezésére alkalmas. Az energiatakarosság mellett, az előírásoknak megfelelő szabályozott hőmérsékletet és szellőztetést cégünk a kiváló minőségű szendvicspanelekkel, míg a megfelelő levegőmennyiséget a légbeejtő nyílások és szellőzőventillátorok alkalmazásával biztosította.

Magyarországon cégünk Zalaváron épített Sigma típusú, 22 fokos tető-dőlésszögű, automata etető-itató és szellőző berendezésekkel ellátott baromfitelepe tágas és biztonságos otthont nyújt a kétlábú lakóinak.

 

franta