április 22 2020 0Comment

Az acélcsarnokokat nem fertőzte meg a vírus

Nem kétséges, hogy 2020 a COVID-19 világjárvány éveként írja be magát a legújabb kori történelem lapjai közé. Ez azonban egyelőre nem vetette vissza az acélcsarnok-építési piacot.

A Frisomat cégcsoport magyar tagvállalatának ügyvezetője, Raport László a pandémia okozta veszélyhelyzet kihirdetése után bő egy hónappal úgy összegzett, hogy a folyamatban lévő munkáik fennakadás nélkül folynak, a következő negyedévre tervezett vállalásaik pedig előkészítés alatt állnak. A munkabiztonságra és az egészségvédelemre a fokozott higiénia mellett természetesen kiemelt figyelmet fordítanak.

Az értékesítő csapat lendületesen dolgozik, a megrendelők számára ugyanis a gazdaság kényszerű lassítása miatt fontos szempont lett az acélcsarnokok gazdaságos és gyors kivitelezésének lehetősége. A Frisomatnak ráadásul nincsenek ellátásbeli gondjai: a belgiumi gyár teljes kapacitással üzemel, így minden megrendelt acélcsarnok szerkezetének és burkoló idomainak előállítása és szállítása a szokott biztonságos, magas minőségben történik.

Sok cég leépítéssel reagált a gazdasági visszaesésére, mi nem a munkavállalóinkon szeretnénk spórolni. Nem egyszerű csapatban, hanem munkahelyi közösségben gondolkodunk, egy ilyen közösség kovácsolása pedig nem megy egyik napról a másikra. A cég feltett szándéka, hogy minden munkavállalóját megtartsa.

„Nem lehet félelemben élni, az rengeteg energiát elvinne” – teszi hozzá a Raport László – „úgy gondolom, hogy felkészülten fogadtuk az átmeneti speciális helyzetet, de nem erről szólnak a napjaink. Viszont elmondhatatlanul örülünk a tavasznak – a székhelyünk körül minden gyümölcsfa teljes pompájában virágzik.”

franta