június 05 2023 0Comment

Acélcsarnokok élesben: mákfeldolgozás és -kereskedelem Nagykátán

Legújabb podcastunkban ismét duplázunk! Ceptra és Astrigma csarnokokat mutatunk, az egyik legnépszerűbb felhasználási szegmensben, az agrár ágazatban, azon belül viszont a ritkaságnak számító mákkereskedelmi területen.

 

A nagykátai Poppyseed Kft. 2002 óta foglalkozik mákmag tisztítással és kereskedelemmel, ezzel párhuzamosan, Lengyel László, a vállalkozás tulajdonosa és vezetője – a forgalom és terménymennyiség mértékének megfelelően – évről-évre kisebb-nagyobb fejlesztéseket valósított meg a telephelyen.

 

2021-ben azonban háromszor több mák termett a korábbi évek átlagához képest, amely a céget gyors cselekvésre késztette. A meglévő épületek ugyanis nem biztosítottak elég helyet sem a termény raktározásához, sem a kapcsolódó feldolgozási folyamatok elvégzéséhez: megkezdődött a telephely bővítés.

 

Sarkadi Péter (greenfo.hu főszerkesztő) vendége ez alkalommal a Poppyseed Kft. cégvezetőjével, Lengyel László volt a „Zöld Építés” video podcast sorozatában. A beszélgetésből kiderül, mikor találkozott a Frisomat építési technológiájával, mi alapján döntött könnyűszerkezetes acélcsarnokaink mellett, mennyire felelt meg a kapott végeredmény az elvárásoknak és általánosságban, milyen tapasztalatokat szerzett, mint ügyfél, velünk – a Frisomat csapatával és munkájával – kapcsolatban.

 

Nézze vagy hallgassa meg a teljes beszélgetést most Spotify-on vagy Youtube-on a lenti logók egyikére kattintva!

Esetleg az Ön vállalkozásának is van már Frisomat könnyűszerkezetes acélcsarnoka? Amennyiben igen, úgy kérjük, az alábbi rövid, 3+4 kérdéses felmérésben ossza meg velünk, milyen tapasztalatokat szerzett a velünk való kapcsolat során!

 

Köszönjük!

 

a FRISOMAT csapata

franta