március 03 2021 0Comment

A tárolás sokszínűsége – csarnokok sokszínűsége

A különböző iparágak – a mezőgazdaságtól a gyártó egységekig, a raktártól a logisztikai csarnokig – a legkülönbözőbb tárolási igényekkel jelentkeztek az elmúlt években. Megrendelőikben közös, hogy hosszú távra kerestek megbízható tárolási megoldást, illetve hogy a mai napig elégedettek döntésükkel.

A legkisebb íves tetőjű gabonatárolótól az akár több ezer négyzetméter alapterületű raktárcsarnokig, a legváltozatosabb igényekre kialakított csarnokok épültek országszerte az elmúlt közel 30 évben. Számunkra fontos visszajelzés, hogy Magyarországon több szektorban vannak visszatérő megrendelőink, akik számára a második vagy akár a harmadik Frisomat acélcsarnokot építjük. Elégedett vevőink hosszútávú sikerünk záloga.

Az alapoktól az extrákig

A Frisomat nem kész épületeket kínál: a megrendelővel együttműködve, azok igényeihez igazodva alkotja meg csarnokait. Ez lehet akár egy kisebb szerkezet, különféle oldalfal-magasságokkal, vagy egy nagy fesztávval, esetleg különböző tetőhajlásszöggel tervezett, a legkülönfélébb energetikai igényeknek is megfelelő, hőszigetelt vagy hőszigetelés nélküli épület. Az acélcsarnokokat választhatjuk egyedi méretben, de sokszor néhány méretbeli igazítás pénztárcánkat is kímélheti – ha a gyártáshoz igazodva, annak optimálisan egy megfelelő épület kerül le a tervezőasztalról.

Az adott ágazat igényeit is figyelembe véve különleges kéréseknek is szívesen eleget teszünk. A széles, szekcionált kapuk segítségével nagyméretű munkagépek mozgatása is egyszerű lehet, de akár egy repülőgép is könnyedén beállhat a hangárba. Az épületek felszerelhetők füstelvezetőkkel, szellőzőrendszerekkel, és a belső csöpögést megakadályozó anti-kondenzációs bevonattal is rendelhetők. Utóbbi megoldás a mezőgazdasági termelők körében keresett. A természetes fényről a fényáteresztő tetőpanelek használata gondoskodik, így télen is világos, megkönnyítve ezzel akár a gépek karbantartási munkálatait.

A lényegében bármekkora hosszúságban elérhető épülettípusaink otthonául szolgálnak terménynek, gépnek, szerszámnak egyaránt, végső kialakításuk teljesen az adott gazdaságra vagy iparágra, valamint a betöltendő funkcióra szabható. Így a mezőgazdasági gép- és gabonatárolóból idővel például műhely, garázs, raktár vagy akár rendezvényterem is lehet. Az épület sokoldalú kihasználhatóságával válik nélkülözhetetlenné, emellett gazdaságos, és rendkívül tartós.

franta