május 14 2018 0Comment

„A minőség mellett a kiszámíthatóság a legfontosabb”

Néha egy „ismerős ajánlotta” helyzetből sikeres üzletek köttetnek, ami az agráriumban talán a legjobb ajánlólevél. Egy mezőgazdasági területen tevékenykedő családi vállalkozás életében egy műtrágya tároló épület legalább olyan fontosságú beruházás, mint egy multinál egy újabb több tízeres négyzetméteres csarnok. A Frisomat pedig a Kánya-Ker Kft. beruházásánál minőségből és vevőkiszolgálásból egyaránt jelesre vizsgázott.

Adott két cég: mindketten több mint 20 éve tevékenykednek itthon a maguk szakterületén. A Kánya-Ker Kft. a mezőgazdasági termékek széles skálájával foglalkozik a növényvédőszerektől a vetőmagokig, és szükségük lett egy műtrágya tárolóra. Ajánlatkérések, információgyűjtés, a szokásos folyamat, de végül egy ismerős ajánlása útján kerültek kapcsolatba a Frisomat szaktanácsadójával, aki műszakilag és a finanszírozást tekintve is segítette a beruházás megvalósulását. A belga Frisomat cég itthoni képviselete pedig 25 éve „százszámra” tervezi és építi a mezőgazdasági célra készült acélcsarnokokat a tárolóktól a baromfitelepekig. A Somogy megyei telephelyen a májusi tervezéstől az őszi megvalósulásig a profi szerelőcsapatnak köszönhetően a 2-3 hetes összeszerelés igényelte a legkevesebb időt, és – nem meglepő módon – az építési engedélyek kiadása a legtöbbet.

A nyeregtetős kivitelű, két oldalán nyitott 15×60 méter alapterületű és 4 méter magas acélcsarnok megfelelő csapadék elleni védelmet biztosít az ott tárolt műtrágya számára. A beépített tető-felülvilágító sávok pedig meghagyják a lehetőséget arra, hogy ha a két oldalon nyitott csarnokra a későbbiekben mégis oldalfalak kerülnek, a csarnokban megmaradhat a természetes fény bejutásának lehetősége. A csarnok a Frisomat egyik alaptípusának a megrendelő igényére szabásával került kialakításra. A tervező csapat és a Frisomat mérnökei közötti rugalmas és hatékony együttműködés, a belga gyárból határidőre az építkezésre érkező tűzihorganyzott elemek és a gyakorlott kivitelező gárda munkájának köszönhetően készen állt az új tárolóhely, mire megjött az esős idő. Orbán Gyula, a Kánya-Ker Kft. ügyvezető igazgatója, a gyorsaságon és költséghatékonyságon túl a közös munka kapcsán a messzemenőkig rugalmas és sokoldalú vevőkiszolgálást emelte ki. Ahogy az más megrendelők esetén is fontos, a Kánya-Ker Kft. ügyvezetője véleménye szerint a minőség mellett a kiszámíthatóság volt a másik választási szempont, és ebben a Frisomat messze meghaladta az elvártakat.


A Frisomat acélcsarnokai az automatizált gyártási folyamatnak és szigorú minőség-ellenőrzésnek köszönhetően jó ár-érték arányt garantálnak, amelyet gyors és pontos összeszerelés, valamint rendkívül rugalmas ügyfélkiszolgálás egészít ki. A hosszú élettartamot pedig a minimális karbantartást igénylő hidegen hengerelt és horganyzott acélból készülő elemek adják, ami visszatérő megrendeléseket hoz a cégnek és modernebb munkakörülményeket biztosít a mezőgazdaságban dolgozóknak.

franta