december 10 2020 0Comment

A gazdaságot fellendítő beruházások

A különböző iparágak vállalkozásai számára a fenntartható működéséhez, fejlődéséhez elkerülhetetlen a beruházás akár a növekedés, akár a minőség biztosítása miatt is. Mindezt megvalósítani úgy célszerű, hogy a lehető legkisebb fennakadással járjon a cég tevékenységében. A Bisnode minősítéssel rendelkező Frisomat gyorsan és rugalmasan megépíthető acélcsarnokokat gyárt, és nemcsak a kifejezetten nagy területigényű, nagyobb költségvetéssel működő ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági cégek igényeinek kíván megfelelni, hanem a KKV-szektorban családi cégek, kistermelők részére is gyümölcsöző befektetésnek bizonyulhat.

Még 10 évvel ezelőtt sem volt ennyire fontos tényező, hogy egy cég hány éve működik a magyar piacon, mára azonban a biztos partnert kereső vállalkozások számára a döntési szempontok között szerepel a beszállítók piacon töltött múltja. Ebben a Frisomat biztos versenyelőnyt mondhat magáénak.” – kezdi Raport László, a Frisomat magyarországi leányvállalatát közel 30 éve vezető szakembere – „Ebben a tekintetben is fontos számunka a Bisnode minősítés megszerzése, de természetesen a leginkább az a közel másfél ezer csarnok a jó működésünk bizonyítéka, amely az elmúlt évtizedekben a legkülönbözőbb iparágak szereplőinek épült.” A Frisomat a magyar cégek azon 9,82%-ába tartozik, akik Bisnode tanúsítvánnyal rendelkeznek, azaz bizonyították, hogy üzletileg a legmegbízhatóbbak és pénzügyileg a legszilárdabb lábakon állnak.

A Frisomat acélcsarnokok funkcionalitásában igyekszünk sokoldalúságunkat megmutatni: ipari parkokban, mezőgazdasági területeken csarnokaink rendkívül látványosak, de kisebb méretben akár egy lakóövezeti részen vagy a kert hátsó végében is megállják helyüket. A csarnokok az épület céljától és földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül kompromisszumok nélkül megfelelnek a legmagasabb csarnoképítési elvárásoknak, legyen bármilyen méretbeli vagy speciális igényről szó. Közös jellemzőjük, hogy messzemenőkig igényre szabhatók, rugalmasak, amelyhez különböző értéknövelő szolgáltatásokat is kínálunk. Nem elégszünk meg azzal, hogy csak a gyártást felügyeljük, teljes körű szolgáltatásunk része a kutatás-fejlesztés és tervezés is; segítünk a szállításban és az összeszerelésben, sőt még az utógondozásban és karbantartásban is számíthatnak szakértelmünkre.

Környezettudatos gazdasági előnyök

Az előregyártott épületszerkezetek hidegen hengerelt, horganyzott acélból készülnek, összeszerelésük gyors és egyszerű: az előre meghatározott koncepciónak köszönhetően mindegyik alkatrész pontosan illeszkedik. Az automatizált gyártási folyamatnak, a gyors összeszerelésnek és a szigorú minőség-ellenőrzésnek köszönhetően mindehhez a legrövidebb kivitelezési idő és a legjobb ár-érték arány párosul. Ennek eredményeképpen olyan könnyűszerkezetes csarnokok épülnek, amelyek nem csupán hosszú élettartamúak, de karbantartási igényük is alacsony. A könnyűfémszerkezetes csarnoképítéshez mindössze egy sík területre (alapra) van szükség. Az egyszerű telepítést követően a termelésbe igen hamar befogható az új épület, így az ára is hamarabb megtérül. Elsődleges szempont továbbá a fenntarthatóság: e tekintetben az ökológiai lábnyom és a hulladékmennyiség minimalizálása közös érdek. A beruházást már a tervezési szakaszban érdemes ezek szerint mérlegelni, hiszen rövid-, közép- és hosszútávon egyaránt megtérül ezek egyensúlya.

franta