Ön itt van: Főoldal » Tíz különböző típus » Kezdőlap

Sigma

Hagyományos megjelenésű, előregyártott ipari épület, ami nagy szilárdságú szigma profilokból készül.

  • Sigma profilok - Legerősebb tartószerkezeti elemeink hidegen hengerelt, HSS acélból készülnek melyek egyedülálló szilárdságot és stabilitást biztosítanak szélsőséges időjárási körülmények között is.
  • Magas és széles - Maximális szélessége 22 méter lehet, oldalfalai pedig elérhetik az 5 méteres magasságot is. A Sigma típusú csarnok nagyon sok célra alkalmas.
  • A részletek tökéletessége - Raktárának, üzemcsarnokának színe lehet az Ön kedvenc színe, de választhat további felszerelésként kíváló minőségű szigetelt paneleket, előtetőket, kapukat, tetővilágítókat és szintosztó födémeket, a csarnok funkciójának megfelelően.

Az Ön acélszerkezetes ipari épülete nagyon kevés idő alatt felépül, akár már két Frisomat szerelő és egy könnyű daru segítségével.

Vasbeton alapozás »
Oszlopok horganyzott acélból »
Acél csomóponti elemek »
Magas minőségű tetőgerinc csomópont »
Szél elleni merevítés az extra szilárdságért »
Ön kiválaszthatja a megfelelő hőszigetelést, de igény esetén mi is segítünk ebben. »
Acéllemezzel burkolt tető »
Bevilágító sáv a tetőgerincen »
Acél ereszcsatorna rendszer a Sigma típushoz »
Tűzvédelem »
Acélllemezből készülő homlokzat burkolat. »
Nagy méretű szekcionált kapuk »
Szintosztó födém a tökéletes helykihasználás érdekében »

Vasbeton alapozás

Előre elkészített alapozás

Igény esetén elkészítjük Önnek a csarnok rögzítéséhez szükséges, megfelelően méretezett vasbeton alapozást. Mivel a csarnokot is mi építjük, ezzel csökken a hibázás lehetősége, valamint gyors és pontos kivitelezést tesz lehetővé. Mivel az acélszerkezet csavaros rögzítéssel kapcsolódik az alapokhoz, csarnoka bármikor szétbontható és áttelepíthető.

Helyszínen készített vasbeton lemez.

lejtős területen szeretne építkezni? Kiváló minőségű betonpadlót is szeretne beépíttetni ipari épületébe? Nem probléma. A Frisomat bármilyen terepen vállalja a csarnok alapozásának elkészítését és ipari betonpadló beépítését.

Előre beépített rögzítési pontok

Nagyobb szélesség és magasság esetén, az alapokba előre beépített, nagy szilárdságú horgonycsavarokkal rögzítjük a szerkezetet. Mivel ezek készen várják a szerelőket, a csarnokszerkezet nagyon rövid iső alatt összeszerelhető és felállítható.

Oszlopok horganyzott acélból

Sigma profilú acél főtartók

A Sigma csarnok a főtartó-oszlopok profiljáról kapta a nevét. A Sigma profilú szelvények különleges erőt és stabilitást jelentenek, ez által igen nagy fesztávolságok is áthidalhatóak velük. A Szigma típus oldalfal magassága 2,5-métertől 5 méterig változhat.

A legmagasabb minőségű hidegen hengerelt acél

Az acél oszlopok, tetőgerendák, szelemenek és burkolatok gyártásához, minden esetben kiváló minőségű, HSS acélt használunk. A horganyzás a legmagasabb európai normák szerint készül, ami 275 gramm mennyiségű cinket jelent négyzetméterenként. Ez 20 mikrov vastagságnak felel meg. Ennek eredménye képpen az Ön acélszerkezetes csarnokának korrózióállósága különlegesen jó minőségű lesz.

Előre gyártott acél oszlopok

A szerelés során, a helyszínen nem használunk darabológépeket vagy hegesztő berendezést. Minden egyes szerkezeti elemet - a főtartó oszlopokkal együtt - méretre gyártva, előre furatolva, beépítésre készen gyártjuk saját üzemünkben. Ezen kívül minden egyes csomóponti elem, szelementámasztó fül, vagy egyéb csatlakozási pont ugyanúgy előregyártva, beépítésre készen érkezik a helyszínre. Ez a gyártási módszer garantálja a gyors felépítést.

Acél csomóponti elemek

Automatizált hegesztőgépekkel előre legyártva

A csarnok legfontosabb és egyben legkritikusabb részei az előregyártott csomópontok. A legfontosabb "építőkövek" Ezért ezeket a csomóponti elemeket, a legnagyobb pontossággal, szintén saját üzemünkben gyártjuk. A teljes acélszerkezet csavaros kötésekkel összeszerelhető.

Előre gyártott csomóponti elemek

Természetesen minden csomóponti elem és szelementámasz el van látva a szükséges csatlakozó szerelvényekkel és furatolással. Így az Ön csarnokának kivitelezési ideje a lehető leggyorsabb és legpontosabb lesz.

Csarnok a jövőnek

Szeretné bővíteni vagy átépíteni csarnokát a jövőben? Az acél csomóponti elemeket úgy alakítottuk ki, hogy akár oldairányú, akár hosszirányú bővítés is utólagosan bármikor elvégezhető. A már meglévő Sigma csarnokának acélszerkezete a helyén maradhat. Anélkül adunk Önnek további négyzetmétereket, hogy szét kellene szerelni azt.

Magas minőségű tetőgerinc csomópont

"Zárókő" acélból

Acélszerkezetes épületének előregyártott gerinccsomóponti eleme garantálja a stabil és erős tetőszerkezetet. Ennek gyártásakor is ugyanazt a hidegen hengerelt, horganyzott acélt használjuk, mint a gerendák, oszlopok, szelemenek és burkolatok esetében is. Így a csomópont ugyanolyan erős és stabil lesz.

Előregyártott

Az ipari csarnokok szerelési folyamatának minden egyes lépése úgy van megtervezve, hogy a szerkezetet minél hamarabb felépíthessük a helyszínen. Csarnokának teljes acélszerkezetét korunk legmodernebb, automatizált gépsoraival gyártják szakembereink, speciálisan az Ön igényeire szabva. A minőség az, ami garantálja csarnokának hosszú élettartamát és rövid gyártási és szerelési idejét.

A csarnok légterét nem foglalja el rácsos tetőszerkezet.

Az Ön Sigma típusú raktárépülete 20 m fölötti fesztáv esetén sem igényel közbenső alátámasztást, a Szigma profilokból készülő tetőgerendák gond nélkül áthiddalják ezt a szélességet. A csarnok oldalfal magassága nem a maximális hasznos magasságot jelenti, hiszen a 22 fokos tetőlejtésnek köszönhetően, a csarnok légtere jóval magasabb, így a tetőgerinc alatt nagyobb tárolási magasság használható ki.

Szél elleni merevítés az extra szilárdságért

Mi történik szél esetén?

A Frisomat által gyártott acélszerkezetek különlegesen könnyűek. Ez az árában jelentős előnyt jelent, ugyanakkor nem befolyásolja a csarnok stabilitását. Egyáltalán nem. Tesztek és számítások sora igazolja, hogy acélszerkezeteink stabilitása teljes mértékben egyenrangú a melegen hengerelt, nehéz acélokból készülő csarnokokéval.

Szélrács merevítések.

A hosszirányú merevséget biztosító szélrácsok rendkívül fontosak a csarnok stabilitásának szempontjából. A csarnok méretétől függően, a szélrácsozat acél kábelekből vagy acél szelvényekből készül, a falszerkezetben és a tetőszerkezetben egyaránt. Igyekszünk úgy megtervezni és beépíteni ezeket, hogy a lehető legkisebb zavart okozzák a csarnok használatában. Minden könnyűszerkezetes csarnok, így a Szigma típus esetében is, szükség van a szélrácsokra, így ezek csarnokaink alapfelszereltségének részei.

Ön kiválaszthatja a megfelelő hőszigetelést, de igény esetén mi is segítünk ebben.

Kellemes hőmérséklet

Túl forró a nyár és túl hideg a tél? Természetesen minden csarnokunk kiváló minőségű hőszigetelő panelekkel is burkolható. A szendvicspanelek vastagsága és a benne lévő hőszigetelő anyag az épület funciójától függ, a színeket és profilokat Önök választhatják meg.

Szendvics panel, vagy hőszigetelő falkazetta.

Raktárépületek vagy egyszerűbb lerakatok hőszigetelésére kiválóan alkalmas az olcsóbb és egyszerűbb falkazettás homlokzatburkolati rendszer. Magasabb hőszigetelési igények esetén, például üzemcsarnokok, irodák vagy bemutatótermek esetén, a legjobb és legmegfelelőbb burkolat a szendvicspanel. Ezek használatával csarnoka megfelelően fűthető és klimatizálható lesz.

Acéllemezzel burkolt tető

Acél trapézlemezek

A Sigma acélszerkezetet egyszerű esetben trapézlemezekkel burkoljuk, melyek megfelelő vastagságúak és első osztályú minőségűek. Az általunk használt, 15 féle különböző RAL színből választható burkolólemezek modern, a mai kornak megfelelő megjelenést biztosítanak csarnokaink számára.

Magas minőségű acél

A trapéz profilú acéllemezeket 0,63 mm vastagságban gyártjuk. Az acél minősége megegyezik a tartószerkezet és a szelemenek anyagával. Minden esetben ugyanazt a horgonyzott, HSS acélt használjuk, és mindent a saját üzemünkben gyártunk. A Sigma csarnok maximális fesztávolsága 22 méter.

Fém építőjáték A-tól Z-ig

Gyakorlott szerelőink keze által nem csak az acélszerkezet, de a burkolatokat is villámgyorsan a helyére kerül. Az acél c somóponti elemeket és egyéb kötőelemeket is szerelésre előkészítve gyártjuk saját üzemünkben. A helyszínen már csak csavarozásra és beállításra van szükség és a szerkezet máris készen áll a burkolásra.

Bevilágító sáv a tetőgerincen

Ami beengedi a nappali fényt.

A természetes fény nem csak barátságossá teszi csarnokát, de egészséges is. Természetesen mesterséges világítás is beépíthető, de ez napközben sokszor felesleges, mivel jól megtervezett tetővilágító burkolataink magas hatásfokkal engedik be a napfényt.

Szilárdság - a mi ütőkártyánk

A tető-bevilágító felületek mennyiségét és elhelyezkedését Ön szabadon választhatja meg. A stabilitás számításánál mérnökeink figyelembe veszik a bevilágító felületeket is. A fényáteresztő panelek nem befolyásolják az épület állékonyságát.

Előregyártott tetővilágító panelek

A fényáteresztő panelek szintén a Frisomat gyárában készülnek, méretre vágva és beépítésre készen. Így a tetővilágító elemek beépítése a csarnok teljes kivitelezési idejét egyáltalán nem befolyásolják.

Acél ereszcsatorna rendszer a Sigma típushoz

Beázásmentes beépítés

Sigma típusú raktárépülete 22 fokos nyeregtetővel készül, ami az esővíz gyors lefolyását eredményezi. A vízszintes ereszcsatorna és a függőleges levezető csövek is a Sigma típus alapfelszereltségéhez tartoznak.

Diszkrét megjelenés

A csatornák és levezető csövek színét Ön szabadon választhatja meg. Az épület színével megegyező színek esetén a csatornarendszer diszkréten megbújik a homlokzatokon. De eltérő színek választása esetén kiemelheti a csatornarendszert, különleges díszítést adva ezzel az épületnek.

Tűzvédelem

A szabványoknak és előírásoknak megfelelően

Az Ön Sigma épülete mindenben megfelel az acélszerkezetes épületekre vonatkozó magyar tűzvédelmi előírásoknak. Csarnokaink a jelenleg hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzatnak megfelelően vannak megtervezve Burkolataink, szendvicspaneljeink anyaga és tűzállósága is megfelel a tűzvédelmi előírásoknak.

Hő és füstelvezető kupola a tetőn.

A hő és a füst eltávozik az előírások szerint megtervezett és beépített kupolákon keresztül. Igény esetén a kupolák szellőztetésre is használhatók. A beépítés helyétől és az alatta lévő funkciótól (iroda, raktár, üzemcsarnok, bemutatóterem) függően, több féle típusú és méretű füstkupolát építhető be.

Acélllemezből készülő homlokzat burkolat.

Acél trapézlemezek

Hőszigetelés nélküli kivitel esetén a homlokzatokat is, vízszintes acél szelemenekre rögzített, acél trapézlemezekkel burkoljuk. A trapézlemezek is ugyanabból a hidegen hengerelt, HSS acélból készülnek, mint az épület egyéb részei.

 

A homlokzatok burkolatának anyagát és jellegét is Ön választhatja ki.

Acéllemezzel szeretné burkolni a falakat? Ebben az esetben 15 RAL szín közül választhat. Acéllemezek helyett választhat üvegfal betéteket, téglával vagy akár fával burkolt szakaszokat is. Ha arra van igénye, nyitott színt is építünk Önnek, ahol a homlokzatok részben, vagy teljes egészében nyitva maradnak. Bármi lehetséges.

Nagy méretű szekcionált kapuk

Építtetsen be ipari kapukat vagy tolókapukat !

Épületében nem csak az ott dolgozóknak kell jól érezniük magukat, hanem a benne tárolt gépeknek és anyagoknak is. A kényelmes be- és kitárolás érdekében, széles és magas kapukat építünk be Önnek, melyek lehetnek egyszerű, kézi mozgatású tolókapuk, de modern, teljesen automata ipari kapuk is. Ez teljesen Öntől függ.

Szélesebbet? Magasabbat? Többet szeretne? Nem probléma

Mi az előnye a Frisomat szerkezetnek? A végtelen rugalmasság. Ön tetszőleges méretű kapukat rendelhet, melyek a homlokzatokon szinte bárhol beépíthetők.

Szintosztó födém a tökéletes helykihasználás érdekében

Egy második szint a csarnoktéren belül

Szeretne plusz helyet nyerni irodáknak vagy további raktározás céljára? Erre a legjobb megoldás a szintosztó födém beépítése részben, vagy egészben a csarnoktéren belül. Ily módon megduplázhatja a rendelkezésre álló területet.

Mindezt a csarnokszereléssel egy időben.

Szintosztó födém szerkezetét ugyan úgy, mint minden egyes szerkezeti elemet, saját üzemünkben, azonnali beépítésre készen, előre legyártjuk. Tehát a szintosztó födém beépítése miatt sincs szüksége másik beszállítóra.

Az irodák és egyéb kiszolgáló helyiségek elhelyezésére a legideálisabb hely, a felső szint.

A szintosztó födémen irodái tökéletes helyen vannak. Így teljesen közel lehetnek az ipari, gyártó- vagy raktározó helyiségekhez.