Helikopter hangár, hatalmas kapuval

A spanyolországi Albaceteben a Frisomat nem kevesebb, mint 500 négyzetméteres helikopter hangárt épített fel. A tűzoltásban vagy baleseti mentésben nélkülözhetetlen mentőhelikoptereket biztonságban, az időjárás viszontagságaitól védve tárolják.

 

Helikopter hangár széles tolóajtóval

Nagyításhoz kattintson a képreA GYORSASÁG az, ami közös bennük Fontos, hogy vészhelyzet esetén a helikoptereknek azonnal képesek legyenek elhagyni a hangárt.. Úgy manőverezni egy helikopterrel, hogy az könnyen kirepüljön a hangárból? Ez nem könnyű feladat. Ezért fejlesztette ki a Frisomat az új típusú, extra-széles tolóajtót. A speciálisan kifejlesztett sínrendszernek köszönhetően a pilóták egyaránt könnyedén tudják kinyitni a hangárajtót és kitolni a helikoptereket. Az alsó sínek oly módon vannak a padlóhoz rögzítve, hogy nem probléma áthajtani rajtuk.

 

Helikopter hangár, ami erőt sugároz.


Zárt helyzetben a mega-door típusú tolóajtó panel-elemei egy vonalban helyezkednek el, melyek nyitás közben egymásra tolódnak, szabadon hagyva a teljes kapunyílást. Ezzel a kapu-megoldással extra széles bejáratot kapunk anélkül, hogy a helikopter hangár stabilitását kockáztatnánk. A Ceptra típusú, acélszerkezetes csarnok úgy lett kifejlesztve, hogy ellenálljon a legádázabb időjárási körülményeknek is.

 

Ön is egy praktikus helikopter hangárt keres?