Ön itt van: Főoldal » Felhasználási területek » Műhelyek » GYIK

Mik a lehetőségek acélszerkezetes épületem alapozására?

Nem kell folyamatos kellemetlenségektől tartania Frisomat csarnokának építése közben. Minimális nagyságú mélyedésekkel a maximális stabilitást érjük el alapozás közben. Az alapozás pontos fajtája a talajminőségtől függ. Ettől függően mi ezen alapozások közül választunk:

  • Előre gyártott vasbeton gerendák


A talaj elég sík, tömöríthető, és képesek vagyunk ásni benne? Amennyiben igen, a Frisomat kis mélyedéseket készít, amibe belehelyezi a vasbeton gerendákat, majd a mélyedést kiönti betonnal. Ez a biztosíték arra, hogy gyáregysége vagy műhelye évekig stabilan áll majd.

  • Feszítőmagvas horgonycsavarok, vagy ragasztott horgonycsavarok


Betonozott felszínre kell felépíteni a Frisomat csarnokot? Ebben az esetben feszítőmagvas horgonycsavarokat, vagy ragasztott horgonycsavarokat használunk. Előnyösebb ha nem betonoz addig ameddig nem egyeztetett a Frisomattal, mivel ezután az általunk megadott számok és méretek alapján dolgozhat majd. Ez biztosítja a vízhatlanságot. Mégis már meglévő beton felszínre kell építkezni? Semmi probléma. Ebben az estben a Frisomat erre építi fel csarnokát.

  • Horgonyelemek


Nagy fesztávolságú és tágas csarnokot épít? Ebben az estben mi horganyzott áthidaló elemeket és horgonyelemeket használunk. Az építési terv mutatja meg, hogy hova kell pontosan behelyezni őket a betonba.

  • Beton blokkok


Gyorsan kell felépíteni műhelyét, vagy gyáregységét? Esetleg könnyen el szeretné tudni költöztetni a csarnokát egy későbbi időpontban? Ebben az estben mi Legioblock® beton elemekre építkezünk vagy más Ön által választott gyártó beton elemeire. Minimális alapozó munkával maximális stabilitást érhetünk el.