Ön itt van: Főoldal » Felhasználási területek » Műhelyek » GYIK

Mik a követelmények a területtel szemben ahol műhelyem épül majd?

A Frisomatot választotta? Először elő kell készíteni a területet ahol csarnokát építjük: a területnek vízszintesnek és elég szilárdnak kell lennie, valamint hozzá tudni férnie szerelőinknek és daruval felszerelt kis tehergépkocsinknak.

  • Szintben lévő alapozás

A területnek tömöríthető anyagból kell állnia. Emellett szintben kell lennie: a legmagasabb és legalacsonyabb pont közötti szintkülönbség nem haladhatja meg a tíz centimétert. Ez az egész területre plusz egy méteres körzetére érvényes.

  • Szilárd és száraz parcella

Mi olyan alapra építjük műhelyét, ami száraz és sármentes. A teherbírási teszteknek is meg kell felelnie építési területének. Nem kell betonoznia vagy aszfaltoznia. Ezek valamelyike már megtalálható területén? Ebben az esetben csarnokát erre is fel tudjuk építeni.

  • Megközelíthető terület

A két szerelőmunkásnak, aki műhelyét építi, könnyen be kell tudni jutnia a területre, egy daruval felszerelt kis tehergépkocsival. Ezért a teljes területnek szabadon hozzáférhetőnek kell lennie beleértve két méteres körzetét. Az épület magasságától számítva két méteres szabad tér szükséges.