Ön itt van: Főoldal » Felhasználási területek » Lovagló csarnokok » Referenciák

Egy nyitott, mégis fedett lovarda

A Wester lovaglástól a díjlovaglásig vagy éppen az ugratásig, minden lovas célra megfelelő a Molnár Kft majosházi lovardája, mely a Frisomat által gyártott, horganyzott acélszerkezetből készült. A több hektáros zöld területen álló lovarda jól illeszkedik a természeti környezetbe.  

 

Tágas, részben nyitott, mégis száraz fedeles lovarda

Nagyításhoz kattintson a képre


A Frisomat a Molnár-Lovas Arénát a tágas, Astra típusú csarnokkal fedte le, melynek szélessége 25 m, hosszúsága 45 m, ereszmagassága pedig 4,5 m. A tetőt kiváló minőségű acél trapézlemez burkolatot kapott, melynek alsó síkja antikondenzációs bevonattal van ellátva, ami megakadályozza a lecsapódó pára csöpögését. 

 

Nyitott homlokzatok

 

Nagyításhoz kattintson a képre

Ez az Astra csarnok részben nyitott homlokzatokkal készült, elsősorban azért, hogy a jól átszellőztetett szerkezet nyáron is alkalmas legyen a használatra. De emellett a nyitott homlokzatok a szabadság érzését is keltik, hiszen a lovasok közvetlenül rálátnak a szomszédos zöld területekre. A Frisomat mérnökeinek hála, a nyitott homlokzatok a szerkezet statikai állékonyságát egyáltalán nem befolyásolják. Köszönhetően az előre gondosan megtervezett és legyártott, nagy szilárdságú HSS acélból készülő szerkezetnek. Erős szél vagy komoly eső esetén a homlokzatok szélfogó ponyvával zárhatók le. Ezzel a megoldással a részben nyitott homlokzatok ellenére, a lovarda minden időjárási körülmény esetén is kellemesen használható.

 

Szeretné, hogy az Ön lovardáját is a FRisomat építse