Ön itt van: Főoldal » Felhasználási területek » Lovagló csarnokok » Referenciák

Ahol a lónak is jó

Acélcsarnok lovardákhoz, istállókhoz gazdaságosan, minőségi alapanyagokból.

Legyen lovagoltatásra télen is alkalmas, tartósan védjen az esőtől, jégtől, szélvihartól, rendelkezzen biztonságos belső térkialakítással, legyen környezetkímélő és nem utolsósorban szerkezeti kialakításában, és kiegészítő megoldásaiban is legyen állatbarát! Mindez jogos elvárás egy korszerű lovardával szemben, ami a Frisomat acélcsarnok megoldásaival gyorsan és gazdaságosan megvalósítható! Amikor az első jeges, szeles, lucskos tél után megszületik a gondolat, hogy az istálló és a külső munkapálya mellett nemcsak kényelmesebb, biztonságosabb, de jól kihasználható is lenne egy fedeles lovarda, a könnyűszerkezetes acélcsarnokok gyors és tartós megoldást nyújtanak. A hidegen hengerelt acélszerkezetek gyártásában és fejlesztésében több évtizedes tapasztalattal rendelkező Frisomat az egyedi elképzeléseknek is teret engedve, a megrendelővel aktívan együttműködve alakítja ki acélcsarnok épületeit.

A Frisomat acélcsarnokai akár 30 méter alátámasztás nélküli fesztáv áthidalására is alkalmasak, amelyre már számos üzemi épületnél volt példa. Így a klasszikus 20x40 vagy 20x60 méteres lovardák munkapályájának tartópillérnélküli kialakítása sem okoz problémát. A Frisomat megoldásainak kiválasztása során ez mindig fontos szempont és döntő tényező.   

 

A részletekig egy kézből

 

Nagyításhoz kattintson a képre

 

A biztonságos térképzés mellett a lovak nyugalmának megőrzésében is számíthatunk a Frisomat mérnökeire, legyen szó akár nagyméretű, de halk és könnyen mozgatható kapukialakításról. A Frisomat által ajánlott, függesztett kivitelű, felső sínrendszeren mozgatható tolókapuk könnyen és gyorsan mozgathatóak. Így a kapunyitás nem jár nagy zajjal, nem zavarja a bent folyó munkát, és a komolyabb szélnyomásnak is ellenáll. Igény esetén a csarnok mindkét végfalára beépíthető egy-egy tolókapu, melyek egyidejű nyitva tartása esetén, a melegebb hónapokban, egyszerűen megoldható a csarnok átszellőzése. Ez a megoldás a takarmánytárolóként használt acélcsarnok esetében is fontos, mivel így a göngyölt takarmány folyamatos szellőztetése biztosított. A nagy légterű lovardaépületen belül több különálló helyiség is kialakítható. Ebben az esetben a válaszfalak készülhetnek acélból, illetve a lovak nagyobb komfortérzete érdekében akár fából is. Egy lovarda esetében is nagyon fontos, hogy mind kívül, mind belül könnyen tisztán tartható legyen. A Frisomat könnyűszerkezetes csarnokai teljes egészében tűzihorganyzott acélszerkezetből készülnek. A magas minőségű horganyzás gondozásmentesen biztosítja a hosszú élettartamot. A külső acéllemez burkolat speciális bevonatának szennyeződés taszító tulajdonsága megakadályozza a por és egyéb szennyeződősek lerakódását, így a burkolat nem csak a környezeti hatásoktól véd, de a csarnok külső megjelenésében is komoly szerepet játszik. A standard elemekből felépülő acélszerkezetes csarnokban kialakított lovarda egyedi külsővel is rendelkezhet, hiszen a különböző színekben rendelhető burkolatokra bármilyen speciális reklámgrafika vagy céges logó felfesthető. 

 

Az előregyártás előnyei a megrendelőnél

 

Nagyításhoz kattintson a képre

Minden egyes Frisomat csarnok gondosan megtervezett és előre gyártott szerkezeti elemekből áll, melyeket a helyszínre szállítás után csavarozással rögzítenek egymáshoz. Mivel a helyszínen már nincs méretre szabás, nincs darabolás vagy hegesztés, a munkafolyamat nem zavarja meg a ménes nyugalmát. A tervezéstől a kivitelezésig az egész építkezés akár egy hónap alatt elkészülhet.

A Frisomat szakemberei a csarnok megvalósításának teljes folyamatát maguk végzik, a tervezéstől a kivitelezésig. 

 

Ön is fedett lovardát szeretne építeni?